Učitelka ze Saxany Drbohlavová (†78): Tajný pohřeb?!

Jana Drbohlavová

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. října 2019 8:48

Oblíbená herečka Jana Drbohlavová nás ve věku 78 let opustila teprve před pár dny, přesto už je rozhodnuto o tom, jak se s ní naposledy rozloučí její rodina. Organizačně se o vše stará především syn a bývalý manžel.

V noci z neděle na pondělí zemřela herečka a dabérka Jana Drbohlavová (†78), lidem známá třeba jako učitelka Pešková z filmu Dívka na koštěti o čarodějnici Saxaně. Rodina se od té chvíle snažila zařídit důstojné poslední rozloučení. O datu a místu konání už je rozhodnuto.

Někdejší manžel herečky Ladislav Županič, který informoval i o jejím úmrtí, serveru blesk.cz potvrdil, že pohřeb proběhne v malé obřadní síni ve Strašnicích. Dle informací televize Prima má k obřadu dojít ve středu 6. listopadu.

Půjde ovšem o rozloučení soukromé, určené pouze pro rodinu. Ovšem i veřejnost dostane podle uvedeného webu možnost se s Drbohlavovou rozloučit. Během dneška má v pasáži divadla ABC vzniknout pietní místo.

Po pohřbu spočine herečka na hřbitově v Úvalech, kde žije její syn Jan, kterého má právě s kolegou Županičem. Právě oni dva navštěvovali Drbohlavovou až do smrti v domově pro seniory. Naopak divadelní kolegové za ní nechodili.

Témata: Jana Drbohlavová