Karel Gott (†80) umíral v kruhu rodiny? Duka prozradil, kdo byl u Mistra také!

Karel Gott 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. října 2019 15:07 | Aktualizováno: 29. října 2019 18:39

Podle oznámení na parte zemřel Karel Gott v rodinném kruhu, teď to ovšem vypadá, že při odcházení asistoval i člověk „zvenčí“. V rozhovoru to naznačil kardinál Dominik Duka, který za zpěváka sloužil zádušní mši.

Leckdo se divil tomu, že si Karel Gott (†80) přál mít zádušní mši ve svatovítské katedrále, protože Mistr se k víře nijak zvlášť otevřeně nehlásil. Obřad mohl být umožněn jen v případě splnění určitých podmínek. I o tom mluvil kardinál Dominik Duka, který mši celebroval, na vlnách Frekvence 1.

„Musel jsem zkoumat, zda byl pokřtěný. Byl v československé církvi, tím má jako křesťan právo na křesťanský pohřeb,“ prozradil dle webu blesk.cz v pořadu Pressklub. O Gottově vztahu k Bohu mluvil i dále.

„Také víme, že Karel Gott se na svoji smrt připravoval. Víme, že byl v kontaktu se dvěma katolickými duchovními a že tu poslední službu mu u lůžka poskytl pan profesor hematolog, který mu předčítal ony žalmy,“ popsal kardinál.

Na závěr promluvil o uložení Gottových ostatků na hřbitov na pražských Malvazinkách, který bude – jak minulý týden oznámila vdova Ivana Gottová – místem jeho posledního odpočinku. Podle Duky půjde tentokrát o čistě rodinnou záležitost. „Já se domnívám, že rodina bude mít užší kruh pozvaných. Pozvaný nejsem,“ dodal.

Témata: Karel Gott Dominik Duka