Miss Earth: Češka Klára Vavrušková je třetí nejkrásnější ženou světa

Klára Vavrušková 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. října 2019 21:04

Dvacetiletá Češka Klára Vavrušková, která byla v srpnu zvolena Česko-Slovenskou Miss 2019, se stala třetí nejkrásnější ženou světa v soutěži Miss Earth. Umístila se v konkurenci více než 80 krásek, které do této mezinárodní soutěže vyslaly jednotlivé státy.

ČTK o tom informovala společnost Miss Events, která organizovala poslední ročníky soutěže Česká Miss. První vicemiss se stala zástupkyně Spojených států Emanii Davisová a vítězkou letošního ročníku, který se konal na Filipínách, je Miss Portoriko Nellys Pimentelová.

Po výhře v České Miss měla Klára Vavrušková na přípravu na mezinárodní soutěž pouhý měsíc. Během čtyř týdnů, kdy se spolu s dalšími 84 dívkami připravovala na finále, prodělala nemoc a musela si poradit i se ztrátou kufru. Přesto ale během dílčích soutěží získala titul třetí nejkrásnější tělo v plavkách a umístila se na druhém místě i při volbě nejhezčího národního kostýmu.

"Je to neuvěřitelný pocit. Hned se mi vrátily vzpomínky na galavečer České Miss a byla jsem stejně nervózní. Tady jsem si ale přála vyhrát ještě víc, právě proto, abych nezklamala důvěru, kterou do mě všichni vložili," reagovala podle vyjádření společnosti Miss Events těsně po vítězství Klára Vavrušková, která se stala Miss Earth Water 2019, tedy druhou vicemiss.

Soutěž Miss Earth, která se zaměřuje nejen na krásu dívek, ale i na životní prostředí, se většinou koná na Filipínách, jednou se uskutečnila ve Vietnamu a jednou v Rakousku. V roce 2012 ji vyhrála Češka Tereza Fajksová.

Miss Earth je jednou z několika soutěží krásy na planetě. Souběžně s Miss Earth běží například o půl století starší a prestižnější soutěže Miss World (od roku 1951 a původem z Británie) a konkurenční Miss Universe (od roku 1952 a původem z Kalifornie v USA).

Témata: Miss Earth Klára Vavrušková