Freddie Mercury umíral, Elton John zoufale prosil… Svědek promluvil!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. října 2019 15:03 | Aktualizováno: 1. listopadu 2019 8:32

Za měsíc uplyne 28 let od chvíle, co nás opustil legendární zpěvák Freddie Mercury. Toho pojilo přátelství s neméně slavným kolegou z branže Eltonem Johnem. O co Elton prosil v nejtěžších chvílích na konci roku 1991?

Mezi řadou hvězd světové populární hudby se přátelství nenosí, Freddie Mercury a Elton John však byli výjimkou. Vídali se kdykoliv to jen bylo možné, vzhledem k pracovním závazkům to však bylo jen zřídkakdy. „Ale jednou za čas se to stalo, potkali se a hodiny a hodiny mluvili o tom, co se stalo od minulé neděle,“ prozradil serveru metro.co.uk Peter Freestone.

Mnohem častěji se pak vídali od chvíle, co frontman Queen onemocněl. „Byl častěji doma, takže Elton přicházel pravidelně, možná každých 14 dní tam seděl a povídal si s Freddiem, obzvlášť poslední rok. Dělal to, aby Freddie věděl, že není sám. Byl to důkaz velkého přátelství mezi nimi,“ popisuje někdejší Mercuryho komorník.

Naposledy se obě hvězdy viděly krátce před smrtí. „Všichni jsme věděli, že se blíží konec. Myslím, že to bylo asi týden před ní, když přišel Elton. Musel jet nahrávat do Paříže, a tak nám dal všem číslo a prosil, abychom mu zavolali, kdyby se něco dělo,“ vzpomíná muž, který dnes žije v Česku.

Freestone na Eltonovi ocenil, že dělal všechno pro to, aby se o schůzkách nedozvěděl tisk. „Nikdo nevěděl, že chodí na návštěvy, s výjimkou té úplně poslední. Tehdy ho přivezlo Bentley k hlavním vratům a lidé se ptali: ‚Co se děje? Proč jste tady?‛ Odpověděl, že jen přijel navštívit přítele,“ líčí komorník.

Témata: Freddie Mercury Elton John Peter Freestone