Hvězda Ordinace Robert Jašków: Rodinné tajemství a děsivý zážitek s urnou!

Jašków, Robert 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. října 2019 9:41

Hodně děsivý okamžik má za sebou hvězda Ordinace v růžové zahradě Robert Jašków (49) alias doktor Mára. Na hřbitově totiž viděl urnu se svým jménem! A to byl jen začátek hodně podivného zážitku!

Herec Robert Jašków si dlouho myslel, že je jedináček. Pak se ale ukázalo, že má v Polsku čtyři sourozence. Při pohřbu jednoho svého nově nalezeného bratra se dokonce musel dívat na urnu s jeho vlastním jménem - Robert Jašków!

Hercův tatínek opustil jeho matku a odešel do Polska, když bylo malému Robertovi 10 let. Až v roce 2006, tedy když bylo Jaškówovi 37 let, se dozvěděl, že má další sourozence. „Tehdy jsem si vzpomněl, že když jsem byl malý, tak mi máma říkala, že ještě někdo někde je... Ale když jste dítě a táta odejde, tak to nějak vypustíte,“ popisoval herec svou zapeklitou rodinnou situaci v pořadu Blízká setkání Terezy Kostkové.

Robertova rodina z Polska se nakonec rozhodla svého příbuzného najít a zkontaktovat ho. „Přišel mi e-mail od nějaké Uršuly z Polska, že má bratra Michala a já že jsem zřejmě jejich bratr,“ vzpomíná herec. Za dva týdny přišla další zpráva. „Od Boženy, že má bratra Roberta a já jsem asi také jejich bratr. Nevěřil jsem vlastním očím,“ přiznává Jašków.

I když se mu to zdálo podivné, začal se věcí víc zabývat. „Pátral jsem a zjistil, že se otci v Polsku narodili Boženka a Robert, pak jsem se v Česku narodil já, pak od nás odešel a narodila se Uršula a Michal,“ shrnuje herec.

Jeho bratr Robert, který byl o 10 let starší. navíc nedávno zemřel. „Byl jsem na pohřbu a tam byla urna se jménem Robert Jašków. Kdyby se to natočilo, nikdo tomu neuvěří. Bylo to bizarní,“ směje se herec.

Tím ale tento podivný zážitek neskončil. „Najednou přede mnou stála bratrova maminka. Zadívala se na mne a říká, kdo jsem. Já odpovídám – Robert. Ona jednoho pochovala a teď jsem tu stál já...“ vzpomíná na skutečně podivné setkání. Dnes je ale se svými příbuznými pravidelně v kontaktu a s manželkou Petrou plánují, že je brzy navštíví!

Témata: Robert Jašków Seriál Ordinace v růžové zahradě 2 Polsko