Monika Babišová: V Japonsku se postarala o pořádné faux-pas!

Monika Babišová 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. října 2019 8:28 | Aktualizováno: 25. října 2019 22:37

Japonský císař Naruhito byl oficiálně uveden na trůn. Česko na této velkolepé akci zastupovali premiér Andrej Babiš a jeho žena Monika. Oběma to sice velmi slyšelo, ale přesto čelí kritice!

Devětapadesátiletý Naruhito už v květnu převzal panovnické povinnosti od svého otce Akihita, který ze zdravotních důvodů abdikoval. Díky tomu se stal 126. císařem nejstarší vládnoucí dynastie světa. Oficiální předání moci bylo ale završeno až teď sérií rituálních obřadů.

Slavnostní akce se spolu s představiteli více než 180 zemí světa zúčastnil i český premiér Andrej Babiš a jeho manželka Monika. O snímky z Japonska se pár podělil i na sociálních sítích. Oběma to velmi slušelo, především Monika Babišová zvolila opravdu krásné šaty.

Přesto se ale postarala o pořádné faux-pas! Na svém instagramu totiž mimo jiné zveřejnila selfíčko přímo ze záchodu! Na sociálních sítích vyvolala fotka velký poprask, mnohé Čechy tím premiérova manželka pohoršila!

Někteří poukazovali na to, že manželky jiných státníků by se takto nefotily a nezveřejňovaly to na svých oficiálních profilech. Další připomínali, že před pár dny fotila Monika Babišová veselé fotky na pláži v Turecku, které navzdory mezinárodní kritice útočí v Sýrii na Kurdy.

Na druhou stranu ale Babišová sklízí i plusové body. Podle fotky, kterou zveřejnil její manžel, na banketu zaujala dokonce i britského následníka trůnu, prince Charlese. „Monika s pánem, kterého určitě poznáte. O brexitu se nebavili,“ napsal k fotce český premiér.

Témata: Monika Babišová Andrej Babiš Japonsko sociální sítě