Hrob Karla Gotta (†80): Rodina zvažuje tři možnosti!

Karel Gott - pietní místo u jeho vily Nad Bertramkou v Praze. 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. října 2019 19:19 | Aktualizováno: 25. října 2019 8:53

Ani po třech týdnech není jasné, kam rodina uloží ostatky legendárního zpěváka Karla Gotta, který podlehl těžké nemoci 1. října. Ve hře jsou podle všeho tři možnosti. Která vypadá momentálně nejpravděpodobněji?

Dnes to byly tři týdny, co bylo oznámeno úmrtí legendárního zpěváka Karla Gotta (†80). O nadcházejícím víkendu to bude už 14 dní, co se s ním rodinní příslušníci a přátelé naposledy rozloučili. Přesto stále není jasné, kde ostatky Mistra najdou místo posledního odpočinku. Ve hře jsou tři možné varianty.

Rodinný hrob v Újezdu u Svatého Kříže

Momentálně jde nejspíš o nejpravděpodobnější možnost, přibývá totiž svědectví, že si sám Gott přál spočinout právě v obci na Plzeňsku, kde jsou pohřbeni jeho rodiče.

Zpěvákova sestřenice Hana Zímová se svěřila, že když se slavným příbuzným mluvila v létě naposledy, svěřil se, že by „chtěl být tady, u rodičů“. Totéž měl říct před lety v soukromé debatě se svými spolupracovníky. Zímová ovšem přiznala, že komunikace s vdovou od pohřbu vázne.

Vyšehradský Slavín

Zvažovanou variantou je i vyšehradský Slavín, kde je pochována řada slavných osobností národních dějin. Gott by tady spočinul vedle svého soka, ale také dlouholetého kamaráda Waldemara Matušky. Místo pro hegemona Slavíků zde podle dostupných informací je.

Malvazinky

V médiích se objevily spekulace, že by Gott mohl být pohřben na hřbitově na Malvazinkách. Důvod? Je nejblíže místu bydliště nejbližších pozůstalých, za předpokladu, že Ivana Gottová a dcery Charlotte a Nelly budou nadále žít ve vile na Bertramce.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová