Karel Gott (†80): BOJ o peníze i o čest! Šlo o miliony!

Karel Gott 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. října 2019 8:24 | Aktualizováno: 23. října 2019 16:14

Karel Gott musel mnohokrát hájit svou čest, mnohdy šlo zároveň o nemalé peníze. V posledních letech kvůli tomu dokonce několikrát zavítal k soudu. Jak u něj člověk, který na porážky nebyl zvyklý, dopadl?

Mistr Karel Gott (†80) se v posledních letech potýkal nejen se zdravotními, ale i s finančními problémy. Podle serveru ahaonline.cz se legendární zpěvák hned dvakrát soudil o peníze. O holou existenci mu sice rozhodně nešlo, každopádně ve hře byly nemalé peníze – vždy šlo minimálně o sedmimístnou částku.

Úřady totiž přišly na velký nedoplatek na daních. „Můj účetní špatně zdanil mé zahraniční příjmy, a tak tam vznikl jistý nedoplatek. Šlo celkem o osm let,“ cituje výše uvedený web tehdejší Gottova slova. Údajně šlo o částku přesahující 14 milionů korun. Gott je s nelibostí zaplatil a celou věc dal k soudu, který jeho námitku uznal. Většinu peněz tak dostal od státu zpátky.

Zpěvákovi to však nestačilo a rozjel další proces, v němž žádal zaplacení nákladů řízení. Tentokrát šlo o 1,3 milionu. Tentokrát už ovšem u soudu nepochodil. Rozhodnutí bylo objasněno tak, že u předchozích procesů zastupoval Gotta obecný zmocněnec, a tak na proplacení peněz od státu nemá nárok.

„Nejsem z toho nadšený a považuji to za nespravedlivé, protože vítězná strana by náklady řízení hradit neměla. Ale smířil jsem se s tím a nebudu se odvolávat,“ řekl tehdy podle ahaonline.cz Gott.

Témata: Karel Gott