Karel Gott (†80): Rodná Plzeň připravila rodině nemilé překvapení!

Karel Gott 9

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. října 2019 16:57 | Aktualizováno: 23. října 2019 10:04

Tuhle poctu slavnému rodákovi možná spousta obyvatel Plzně nepochopí. V západočeském městě se objevilo výtvarné dílo na počest legendárního zpěváka Karla Gotta, nejen jeho fanouškům se ovšem moc nelíbí.

V Plzni se před 80 lety narodil jakýsi Karel Gott, ze kterého vyrostl fenomenální zpěvák. Většinu života sice nakonec strávil v Praze, jeho rodina údajně přesto přemýšlí o tom, že jeho ostatky uloží na hřbitově v Újezdu u Svatého Kříže nedaleko západočeské metropole. Tam se už rozhodli vzdát Mistrovi hold místní umělci.

V Lidické ulici se na zdi, kterou mohou legálně zkrášlovat zdejší sprejeři, se objevilo graffiti v podobě Gottovy tváře. O vzniku originálního díla informoval na svém instagramu server plzenoviny.cz a umělecký výtvor okamžitě vyvolal velkou diskuzi.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Plzenoviny.cz (@plzenoviny.cz), Říj 20, 2019 v 11:05 PDT

„Nejen, že se mi nelíbí, ale asi by se měl živit něčím jiným. Děs,“ nebere si servítky Jaroslava. „Jako nic ve zlém, ale hrozná kresba. Pane bože, to je katastrofa,“ přisadili si další diskutující pod příspěvkem.

Jeden člověk je ovšem smířlivější, než zbytek samozvaných uměleckých kritiků. „V popisku je napsané, že to je originální. Asi nevíte, co to znamená, že? Není to klasický portrét, za mě si myslím, že vypadá mimozemsky, ale nic k zahození,“ vyslovil svůj názor. Tak uvidíme, zdali se třeba neozve samotná rodina…

Témata: Karel Gott