Karel Gott (†80) měl pohřeb a... Ladislav Štaidl konečně promluvil!

Ladislav Štaidl 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

22. října 2019 13:08 | Aktualizováno: 25. října 2019 10:06

Karel Gott měl toho dne pohřeb a Ladislav Štaidl nikde. Smuteční hosty absence dlouholetého spolupracovníka legendárního zpěváka překvapila. Teď se Štaidl rozhodl konečně promluvit. Proč do katedrály nedorazil?

O jednu z nejpřekvapivějších absencí na zádušní mši za Karla Gotta (†80) se postaral jeho dlouholetý kapelník Ladislav Štaidl. Pravdou je, že se drží stranou pozornosti už roky, přesto čekal jen málokdo, že by do svatovítské katedrály nedorazil.

Štaidl se teď rozhodl vysvětlit, proč v chrámu 12. října chyběl. „Jsem natolik zdrcen Karlovým odchodem, že jsem nikde nechtěl mluvit ani se ukazovat. Vyrovnávám se s tím po svém. Všechny nabídky na rozhovory jsem odmítl, na nic se necítím,“ cituje super.cz jeho vysvětlení pro Blesk.

Žádné zdravotní problémy tedy za neúčastí muzikanta nestály. Po společně strávených letech není divu, že odchod kamaráda, ačkoliv se vzhledem k jeho zdravotnímu stavu dal dříve či později čekat, kapelníka zasáhl.

K poslednímu osobnímu setkání Štaidla s Gottem tedy došlo na červnové oslavě Mistrových osmdesátých narozenin, kde si ani nestihli pořádně popovídat. „Karlovi jsem osobně popřát nešel, protože v tom návalu gratulantů, kdyby mu přál každý, by ho to asi zabilo,“ nechal se slyšet Štaidl.

Témata: Karel Gott Ladislav Štaidl