Gottovy ženy ve válce o dědictví: Soud s předem daným výsledkem?!

Dominika Gottová, Ivana Gottová a Lucie Kovaříková 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. října 2019 13:50

Válku o dědictví po Karlu Gottovi zatím vedou jednotliví aktéři přes média, není však vyloučeno, že celá záležitost nakonec dospěje k soudu. Jde o kauzu s předem jasně daným výsledkem?

Válka o dědictví po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi (†80) vypukla naplno. Ostré lokty ukázal především finský manžel jeho nejstarší dcery Timo Tolkki, který chce vilu na Bertramce, nebo velký peněžní obnos. Nároky ovšem formuloval bez vědomí Dominiky Gottové, která se navíc podle všeho s tatínkem vyrovnala už před jeho smrtí.

Není proto divu, že média už spekulují o možnosti, že celá záležitost nakonec skončí u soudu. Experti jsou ale přesvědčeni, že veškerá taková snaha by pravděpodobně byla jen mrháním času. Právník oslovený serverem extra.cz popsal, v jaké situaci se Dominika, resp. Timo v celé věci nacházejí.

V dědickém řízení má prý největší prioritu smlouva. „Podle médií mělo v tomto případě dojít k uzavření právě smlouvy. Co je jejím obsahem, to samozřejmě nevím, netuším, jestli je platná, nebo ne, ale pokud je pravda, že u podpisu byli čtyři právníci, tak se dá důvodně předpokládat, že smlouva bude kvalitně napsaná a takzvaně neprůstřelná,“ řekl odborník serveru.

Teoreticky by mohla Dominika argumentovat podpisem smlouvy v tísní či napadnout to, že smlouva je v rozporu s dobrými mravy. „Pak je ale otázkou, zda by se našel soudce, který by šel proti vůli Karla Gotta. Byl by pod velkým tlakem médií i veřejnosti,“ konstatoval právník.

Témata: Ivana Gottová Dominika Gottová Karel Gott Timo Tolkki