Karel Gott (†80): Kdo jako první vycítil, že se blíží konec?

Karel Gott s manželkou Ivanou 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. října 2019 9:13 | Aktualizováno: 20. října 2019 2:39

Karla Gotta (†80) oplakává celá rodina. Snad jedinou výjimkou je Stella - devítiletá fenka retrívra. Ta totiž zřejmě netuší, že její páníček navždy odešel! Přesto už ale před zpěvákovou smrtí vycítila, že se něco děje!

Podle Zuzany Daušové (58), ředitelky a vedoucí výcviku Helppes, Stella neví, že její páníček Karel Gott odešel. „Určitě ale cítila, že je s Karlem zle,“ říká pro Aha! Daušová, která má teď fenku na starosti.

Ivana Gottová Stellu ke cvičitelce přivezla asi před třemi týdny – tedy ještě před smrtí svého manžela. „Okamžitě jsem pochopila, že je s Karlem zle a že je na tom Ivana hodně špatně. To se nedalo přehlédnout,“ vzpomíná Daušová.

A její zlé tušení nakonec potvrdila i Stella. „Vždycky když mi ji Ivana nechávala a odcházela, Stella se za ní neustále ohlížela. Ale teď naposled? Hystericky na ni skočila a držela se jí. Cítila, že s páníčkem je zle,“ vypráví kynoložka.

Přesto má ale pocit, že fenka zatím neví, že se se svým páníčkem už nikdy neuvidí. „Snažím se, aby byla veselá. Dávám jí lásku. Moji dva psi spí v kotcích, Stella u mne doma. A také ji beru na výlety,“ popsala režim Gottovy fenky.

To, jak dlouho se o Stellu bude starat, ale zatím neví. „Neptám se. Myslím, že teď má Ivana mnoho jiných, důležitějších starostí. Ale voláme si a píšeme. Pravidelně se na Stellu ptá, jak se má, jestli něco nepotřebuje. Je to hodná panička,“ zdůrazňuje.

Cvičitelka také zavzpomínala na to, jaký byl Karel Gott páníček. „Strašně hodnej, rozmazlovací. Milovala ho, ale neposlouchala. Vždycky jsem mu říkala: Stella, to je blondýna, která vás má nejvíc omotanýho kolem packy. Ne Stella jeho, ale Karel poslouchal Stellu. Když si pro ni ke mně přijel, kecali jsme a ona najednou hupsla na zadní sedadlo, tak hned řekl: Musím jet, Stella už chce domů,“ dodala Daušová s tím, že si kvůli ní dokonce Gottovi pořídili veliký Mercedes Viano.

Prozradila také, že Karel Gott nikdy nemluvil sprostě. „Ani trošku. A jednou mi takhle volá, někdy kolem půl desáté ráno, a říká: Vezu vám Stellu o něco dřív. Bylo mi to divný, a tak se ptám, co se stalo. A on spustil: Šel jsem s ní po snídani na procházku navolno. A ona se najednou začala hrabat v popelnici, já na ni volal, nic, tak jsem zvýšil hlas. V tu chvíli už všichni sousedi koukali z okna, a ona zase nic. Hrabala se dál a ty sra..y z toho jenom létaly... Bylo to opravdu hrozné. Tak jsem k ní šel a ona na mne zavrčela,“ vytáhla jednu z historek cvičitelka.

Témata: Karel Gott Ivana Gottová Psi