Markéta Konvičková a nemoc: Po boji s nádorem ukázala, co schovává pod parukou!

Markéta Konvičková 13

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. října 2019 9:52 | Aktualizováno: 19. října 2019 16:46

Zpěvačka Markéta Konvičková (25) v poslední době prožila opravdu pekelné chvíle. I když je mladá, nevyhnulo se jí vzácné nádorové onemocnění. Kvůli němu dokonce přišla o své krásné vlasy. I proto teď nosí paruku! Fanouškům se ovšem nebojí ukázat ani to, co skrývá pod ní!

Markéta Konvičková si před časem vyslechla u lékaře velice špatnou zprávu, doktoři u ní objevili vzácný nádor. Konkrétně šlo o několikacentimetrovou cystu na vaječníku. Dokonce hrozilo, že kvůli tomu nebude moci mít děti!

„Před půl rokem jsem začala otékat, přišla jsem o vlasy a splašily se mi hormony. Zjistili, že se jednalo o vzácný druh nádoru. Po operaci se už dávám pomalu dohromady, ale vlasy už nezachráním. Dorostou časem,“ vysvětlovala nedávno zpěvačka.

Vlasy jí sice už začaly dorůstat, jejich kvalita ale zatím není nic moc! A tak se zpěvačka rozhodla raději na čas nosit paruku! „Jsem šťastná a vděčná, že jsem se spojila s nadací @darujvlasy a včera mi byla předána již 100. paruka! Pro někoho je možná vnější krása povrchní, ale důležité je cítit se sama se sebou dobře,“ vysvětluje.

Ti, kteří prochází podobnými problémy jako ona, mohou podle ní ztrátu vlasů špatně snášet. „Mnohdy na vás okolí kouká skrz prsty a ne všichni to musí zvládnout. Chci říct, jsem taky jen člověk z masa a kostí a nejsem nesmrtelná... Mám dar a možnost šířit radost a štěstí skrz hudbu i mimo ni a můžu tímto přispět a informovat všechny ženy, které mají problémy s vlasy, že je tady i možnost dostat paruku zcela zdarma,“

Upozorňuje také, že ti, kteří měli štěstí a problémy s rakovinou na vlastní kůži nepoznali, mohou těm méně šťastným snadno pomoci! „Můžete udělat dobrý skutek a darovat své vlasy a udělat tím další ženu šťastnou,“ vzkázala fanouškům prostřednictvím instagramu.

„Já se rozhodla takto a než mi dorostou moje vlásky budu nosit paruku...Snad tímto dodám odvahu ostatním, protože je důležité mít se rád a nebát se zatočit se životem. Nevymýšlejme prosím důvody, proč něco nejde. Všechno jde a všechno dáme! Buďme jeden team a nesuďme pořád druhé,“ žádá na závěr Markéta Konvičková.

Témata: Markéta Konvičková