František Ringo Čech byl v kómatu: Konečně prozradil, co mu bylo!

František Ringo Čech 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. října 2019 21:57

Záhadná nemoc skolila počátkem roku Františka Ringo Čecha, oblíbený bavič dokonce skončil v kómatu. O co přesně šlo, si nechával dlouho pro sebe. Až v říjnu konečně prozradil, jaká choroba ho postihla.

Všestranný umělec František Ringo Čech počátkem roku přiznal, že prodělal závažné zdravotní potíže. Tehdy strávil měsíc v kómatu, nechtěl ale přesně specifikovat, co mu bylo. Až po řadě měsíců konečně prozradil, jaké onemocnění jej postihlo.

„Měl jsem klíšťovou encefalitidu, zápal mozkových blan,“ uvedl v rozhovoru pro Rádio Impuls. „Vyzkoušel jsem si, jaké to je, když odcházíte. To vidíte stále hůř, hůř, hůř a pak je nic,“ pokračoval.

Oblíbený bavič se také svěřil, že nemoc jej postihla v jednom ze sousedních států, za což byl rád. „Vrtulníkem mě převáželi po Rakousku, ale naštěstí to zaplatila pojišťovna,“ konstatoval Ringo Čech, který si na závěr neodpustil lehce oplzlý vtípek.

„Okouzlilo mě nemocniční prostření u našich sousedů. Sestřičky nemají žádné náušnice v obličeji a ani náznak nějakého tetování. Sestry byly velmi příjemné a vlídné. Když pacient neudrží stolici, ty mladé, krásné holky se ani neušklíbnou a všechno uklidí,“ dodal.

Témata: František Ringo Čech