Kde bude pochován Karel Gott (†80)? Zásadní posun!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

15. října 2019 16:59 | Aktualizováno: 16. října 2019 19:44

Místo posledního odpočinku legendárního zpěváka Karla Gotta bylo od chvíle jeho smrti předmětem nejrůznějších spekulací. Jasné informace zatím nepřišly ani od rodiny. Teď ale podle všeho došlo k zásadnímu posunu.

Rodina a blízcí přátelé v sobotu doprovázeli Karla Gotta (†80) na jeho poslední cestě, ale ostatky legendárního zpěváka podle všeho stále nemají své místo. Nejstarší dcera Dominika Gottová po rozhovoru s vdovou Ivanou prozradila, že možností je několik a rozhodnutí zatím nepadlo.

Dnes server novinky.cz napsal, že dle informací deníku Právo má rodina urnu s popelem nadále u sebe, aniž by padlo rozhodnutí. „Těžko uvěřit, že by měl Karel Gott o svém posledním rozloučení tak jasnou představu, ale o místě, kde bude pohřben, by nerozhodl. Konkrétní lokalitu nejbližší Mistra stále tají,“ píše se na zmíněném webu.

Nejpravděpodobnější variantou je prý momentálně vyšehradský Slavín, kde ale podle původních informací nemělo být místo. Nakonec se ale ukázalo, že na zdejším hřbitově jsou v tuto chvíli dvě volná místa.

Podle serveru však existují i další varianty, např. Mistrovu bydlišti nejbližší hřbitov Malvazinky, který by bezpochyby byl rovněž důstojným místem posledního odpočinku. Vyloučit se však nedá ani to, že ostatky zpěváka nakonec skončí mimo Prahu.

V takovém případě připadá v úvahu především hřbitov v Újezdu u Svatého Kříže, kde jsou pohřbeni rodiče Karel a Marie Gottovi. Jejich syn navíc údajně před lety vyslovil v debatě se spolupracovníky přání, aby byl jednoho dne pochován právě zde.

Témata: Karel Gott