Karel Gott: Skandál! Rozloučení s mistrem vyvrcholilo u smrdícího odpadkového kontejneru!

Ostatky Karla Gotta byly dovezeny ke zpopelnění do pražského krematoria v Motole

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. října 2019 13:50

Páteční poslední rozloučení s Karlem Gottem i sobotní zádušní mše byly velmi důstojné a proběhly bez větších incidentů ve velmi poklidné atmosféře. Jenže některým známým osobnostem se nelíbí, co se s ostatky Karla Gotta dělo pak!

„Před českým bordelem jsme si rovni: vrcholem posledního rozloučení s Karlem Gottem bezesporu byla zádušní mše v katedrále sv. Víta. Důstojné, emotivní, lidské. O to větší šok museli zažít nejbližší pozůstalí na dvorku motolského krematoria. To skutečně poslední sbohem nejbližších pozůstalých ostatkům zemřelého se odehrávalo v odpudivých kulisách, které by směle mohly soutěžit s nějakými snad už opuštěnými ghetty, nebo skladem odpadků,“ postěžoval si bývalý český politik TOP 09, který aktuálně působí v Národním muzeu.

Kritizuje především vedení Pohřební služby hl.m Prahy, které podle jeho slov muselo o akci vědět. „Je otázkou, proč prostor nějak neupravilo? Nejde však jen o pohřeb Karla Gotta. Jak si vůbec někdo může dovolit takový binec na místech, která jsou poslední vstupní branou na konci fyzické existence člověka? Pokud chce někdo z vedení Prahy občanům vykládat, že město spravuje zodpovědně, tak zítra ředitel pohřební služby skončí,“ rýpnul si bývalý šéf poslanců TOP 09.

Podle něj měli lidé možnost vidět, jak funguje při pohřbu česká katolická církev a "veřejný" sektor. „Vážení, neštve už vás ten neuvěřitelný bordel v téhle zemi? A nebo už tenhle národ na víc nemá? V dobách, kdy ještě Václav Klaus starší byl ve formě, tak říkal: 'Prosím vás, začnete každý u sebe. Ukliďte si svoje pozemky, svůj domek, okolí, kde bydlíte'. Tak pánové z Motola: 'Ukliďte si svůj dvorek. Kšeft z pohřbů máte tak velký, že se o tom mnohým ani nezdá',“ vzkazuje Laudát. 

Není zdaleka jediný, kdo si tohoto problému všiml a veřejně o něm promluvil. „'Státní pohřeb' K. Gotta  a špinavého neuklizeného dvorku krematoria v Motole, kde se s ním rodina rozloučila naposled...Kde soudruzi z Hradu a vlády udělali chybičku?“postěžoval si na sociálních sítích režisér, scenárista, producent, filmový organizátor, televizní a filmový podnikatel Fero Fenič.

Témata: Karel Gott Fero Fenič František Laudát Praha