Richard Krajčo ŠOKUJE: Karel Gott se potají ROZLOUČIL s Českem?

Richard Krajčo 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. října 2019 11:53 | Aktualizováno: 16. října 2019 10:06

Richard Krajčo byl jedním z posledních lidí, se kterým Karel Gott před svou smrtí spolupracoval. Napsal pro něj píseň Srdce nehasnou, a nyní přiznal, že už tehdy věděl, že Gott umírá!

"Ivanka i Karel byli docela upřímní a vlastně řekli mi, že pokud se rozhodnu to napsat, tak že to musím napsat velmi rychle, aby to stihli s Charlottkou nazpívat a to byl i pro mě spouštěcí impuls a tam se ve mně začalo skládat to, o čem by ta píseň měla být a to bylo tou inspirací," řekl podle Extra Krajčo Top Staru.

"Já jsem tomu jako moc nevěřil. Myslel jsem si, že… Víte co, už takových zdravotních informací o Karlovi bylo dost. On byl vlastně takový superhrdina a vždycky všechno ustál. Ale říkal jsem si, že teď už je to asi vážný, když jsou ke mně takhle upřímní a vlastně jsem měl v podstatě časový limit," dodal.

Podle svých slov se jim píseň, kterou napsal během noci, bál poslat. "Přišlo mi to takové silné, taková zpověď, že když už by měl ten táta s dcerou o něčem zpívat tak ať zpívají, řekl jsem si v duchu, o něčem důležitém," svěřil se.

Tvrdí, že když se o Gottově smrti dozvěděl, byl zrovna ve studiu. "Já jak jsem věděl, že se to blíží, tak se s tím člověk smiřuje, ale stejně, pak když to přijde, tak vás to stejně zaskočí. Říkal jsem si, že to možná není pravda, ranilo mě to, zavřel jsem se na chvíli ve studiu sám, pustil jsem si tu píseň a trochu jsem se tam dojímal," vypráví Krajčo.

"Já si myslím, že ta písnička je smutná a spojí se s tou smutnou událostí, ale má v sobě naději. Vlastně sdělením je ten název Srdce nehasnou a že v srdcích lidí, kteří ho milovali, zůstane navždy a v případě Karla Gotta to platí obzvlášť. Je to zvláštní, ale přijde mi, že neodešel," svěřil se dále.

Přiznal také, že onu píseň za něj bude nyní zpívat on. "Já jsem se Karla ptal, on řekl, že můžu a že bude hrozně rád, když to budu zpívat, protože on se k tomu pravděpodobně už nedostane. Takže by byl rád, kdyby ta píseň žila dál a že by byla škoda, kdyby zůstala jen na tom internetu, takže jsem dostal svolení," uzavřel.

Témata: Richard Krajčo Karel Gott