Bohdalová: Karel Gott nesplnil tenhle JEDINÝ SLIB!

Jiřina Bohdalová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. října 2019 13:24

Herečka Jiřina Bohdalová vyzdvihla v proslovu při dnešní zádušní mši za zesnulého zpěváka Karla Gotta jeho talent, pracovitost i to, že dával lidem radost a chuť do života. "Netroufám si odhadnout počet truchlících, ale vím, že k nim patřím," řekla stovkám pozvaných hostů v katedrále svatého Víta na Hradě.

Bohdalová řekla, že Gott si vážil vrozeného talentu a díky své pracovitosti nepromarnil ani minutu. Poukázala také na jeho slušnost, noblesu a gentlemanství. "Byl muž ze staré dobré školy," prohlásila herečka, podle které svými písničkami sbližoval celé generace. Na Gotta ale zavzpomínala také jako na člověka z masa a kostí, který se mnohokrát mýlil, padl a znovu vstal.

"Častokrát pomohl potřebným, aniž čekal na poděkování," poznamenala Bohdalová, podle níž zesnul vyrovnaný a smířený a odešel od uklizeného stolu, s čistým štítem, obklopen silou lásky svých vůbec nejbližších.

Úkol přednést smuteční proslov Bohdalové, jak uvedla, přidělil sám Gott, s nímž se desetiletí přátelila. Nápad byl ale původně její. Herečka řekla, že zpěváka žádala, aby promluvil na jejím pohřbu. Jednalo se podle Bohdalové o jediný slib, který Gott nesplnil.

Na závěr Bohdalová Gotta obrazně požádala, aby jí "tam" držel místo. "Mám pro tebe jeden opravdu báječný židovský fór," dodala.

Témata: Karel Gott Jiřina Bohdalová