Pohřeb Karla Gotta (†80): Seznam hostů mše ODHALEN!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. října 2019 9:40

S legendárním zpěvákem Karlem Gottem, který nás opustil v úterý 1. října, se dnes v katedrále sv. Víta rozloučí jeho rodina, přátelé, ale i politici. Jaká jména najdeme na seznamu hostů sobotní zádušní mše?

Už za pár desítek minut začne v pražské svatovítské katedrále zádušní mše za zpěváka Karla Gotta (†80), se kterým se včera na Žofíně rozloučila česká veřejnost. Kdo ale dostal pozvánku do Chrámu? Seznam smutečních hostů zveřejnil server blesk.cz.

Logicky nebude chybět nejbližší rodina, Mistrovy starší dcery Dominika a Lucie, vdova Ivana Gottová i její maminka Blanka Krejčí. Dorazí i dlouholetí kolegové a souputníci Slavíka, např. Ladislav Štaidl nebo František Janeček. Jak jsme vás již informovali, pozvánku dostal dokonce i Milan Drobný, který se s Gottem před smrtí moc nemusel.

Čtveřici Gottových přátel se poštěstí v katedrále dokonce vystoupit. Zazpívají operní pěvci Eva Urbanová a Štefan Margita, zazní i líbezný hlas Lucie Bílé. Slova by se pak měla ujmout herečka Jiřina Bohdalová, a to na výslovné přání Mistra.

Chybět nemohou ani představitelé státu, tedy politici. Obdržení pozvánky potvrdil prezident Miloš Zeman i jeho předchůdce Václav Klaus, jehož účast je ovšem ze zdravotních důvodů nejistá. Dorazit by měli i členové vlády v čele s premiérem Andrejem Babišem.

Témata: Karel Gott