Lidé POŠLAPALI PAMÁTKU Karla Gotta? U rakve si fotí selfie!

Lidé se přicházejí poklonit Karlu Gottovi na Žofín 24

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. října 2019 17:54

Absolutní neúctu projevili někteří z návštěvníků, kteří se zúčastnili posledního rozloučení se zesnulým Karlem Gottem. Ačkoliv cedule přítomné upozorňuje na zákaz pořizování selfie fotek, lidé na něj nebrali zřetel.

U rakve zesnulého Karla Gotta vystavené ve Velkém sále žofínského paláce v Praze, kam se dnes oblíbenému zpěvákovi naposledy přicházejí poklonit tisíce lidí, se v půlhodinových intervalech střídá osm vojáků čestné stráže. Ani to ale nebrání lidem, aby si na památečním místě i přes výslovný zákad pořizovali selfie fotky.

Na pražský Žofín dorazilo na poslední rozloučení se zesnulým Karlem Gottem k 17:00 podle organizátorů zhruba 23.000 lidí, počet čekajících ve frontě v posledních hodinách narůstá.

Gottovi fanoušci přinášejí k rakvi zesnulého zpěváka stále květiny. Na stupíncích u katafalku i stolech uprostřed místnosti připravených pro odkládání květinových darů jsou kytice naskládány do výšky na sebe. Všechny květy budou po skončení dnešního veřejného rozloučení ještě dva dny vystaveny na novém pietním místě v Kinského zahradě v Praze 5.

Další skromné vzpomínkové místo vzniklo u Nové scény Národního divadla, kde jsou vylepeny Gottovy fotografie, hořící svíčky a jsou tam položeny květiny.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve věku 80 let. Léčil se s akutní leukemií.

Témata: Karel Gott