Životní krédo Karla Gotta (†80): Parte prozradilo, jak to s ním je!

Parte Karla Gotta 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. října 2019 18:36 | Aktualizováno: 11. října 2019 14:03

Před pár měsíci Karel Gott u příležitosti osmdesátin zopakoval své celoživotní krédo. Vdova Ivana Gottová dnes na webových stránkách zveřejnila dojemné parte, které prozradilo, jak to s naplněním kréda je.

Když slavil Karel Gott (†80) v létě osmdesáté narozeniny, rozdával rozhovory na běžícím páse, jak se ukázalo později, šlo o ty úplně poslední. Interview pro domovské vydavatelství Supraphon poskytl publicistovi Miloši Skalkovi. V jeho závěru prozradil, jaké je jeho životní krédo.

„Žít,“ odpověděl upřímně Mistr, ačkoliv si nejspíš byl vědom, že už tady s námi dlouho nebude. V září oznámil fanouškům, že trpí akutní leukémií, načež 1. října odešel po dlouhé a těžké nemoci v pokojném spánku na věčnost. Dnes zveřejněné parte ale prozradilo, že jeho krédo se částečně vyplní.

Parte totiž zdobí dojemný citát z pera spisovatele Františka Hrubína. „Nezemřel jsem, neboť vím, že budu žít stále v srdcích těch, kteří mě milovali,“ stojí na něm. Důkazem toho, že v srdcích rodiny i fanoušků žije dál, budiž nebývalý zájem o páteční poslední rozloučení pro veřejnost.

Podle úterního vyjádření premiéra Andreje Babiše totiž na rozloučení možná dorazí až 300.000 lidí, ačkoli ministr kultury Lubomír Zaorálek dnes prohlásil, že neví, jak se k odhadům dospělo.

Témata: Karel Gott