Zemřel Jakub Zedníček. Synovec Pavla Zedníčka se zabil na Silvestra

Jakub Zedníček

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. ledna 2018 11:02

Velmi tragický začátek roku prožívá rodina herce a moderátora Pavla Zedníčka. Jeho synovec Jakub (†27), který se strýcem moderoval pořad Kurňa, co to je? na stanici Barrandov, zemřel na Nový rok při dopravní nehodě.

Informaci o smrti Jakuba Zedníčka zveřejnilo Městské divadlo Brno. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že v prvních hodinách nového roku 2018 zahynul při automobilové nehodě herec Městského divadla Brno Jakub Zedníček,“ uvedlo divadlo na facebooku.

„Odchodem Jakuba Zedníčka ztrácí Městské divadlo Brno nejen jednoho z talentovaných herců, ale také kamaráda a přítele. V myšlenkách jsme všichni s jeho rodinou,“ dodalo brněnské divadlo, kde herec od roku 2011 působil. Zahrál si zde například ve hře Donaha nebo Mladý Frankenstein.

Jakub Zedníček se přitom teprve loni v březnu stal otcem. Narodila se mu holčička Maya, kterou mu porodila jeho přítelkyně a herecká partnerka z Městského divadla Brno Lenka Janíková.

Jakub Zedníček se narodil 13. června 1990 v Brně. Od 9 let se věnoval stepování. Ve stepových soutěžích byl dvakrát první na Mistrovství ČR a sedmé místo obsadil na World Championship Tap Dance 2002. Na brněnské konzervatoři studoval obor hudebně-dramatický. Za dob studia sbíral zkušenosti například v Národním divadle Brno. Hrál v televizním seriálu Škola na výsluní. Se svým strýcem Pavlem Zedníčkem pak například moderoval pořad Kurňa, co to je?

Témata: Jakub Zedníček