Karel Gott (†80) má parte! ZDRCUJÍCÍ REAKCE Čechů!

Karel Gott

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. října 2019 11:29

Na oficiálním webu Karla Gotta se objevilo parte. Ve smutečním oznámení blízcí uvedli, že jejich milovaný manžel, otec a dědeček odešel po dlouhé a těžké nemoci "smířen, v pokojném spánku, v kruhu své nejbližší rodiny".

"Děkujeme všem, kteří s námi uctí jeho památku. Jeho hlas bude znít v našich srdcích navždy," uvedla jménem rodiny jeho manželka Ivana, jejich dcery Charlotte Ella a Nelly Sofie, již dospělé Gottovy dcery z předchozích vztahů Dominika a Lucie s manželi a vnuci Vojtěch a Jan.

"Nezemřel jsem, neboť vím, že budu žít stále v srdcích těch, kteří mě milovali," končí Gottovo parte, kterému dominuje černá barva a velká zpěvákova fotografie.

Páteční rozloučení na Slovanském ostrově začne v 08:00 a skončit by mělo ve 22:00, v případě velkého zájmu později. Už od noci bude pro veškerou dopravu uzavřeno Masarykovo nábřeží mezi Národním divadlem a Mánesem, na místě vznikne pěší zóna.

Před žofínským palácem budou znít Gottovy písně stejně jako ve velkém sále, kde bude se státními poctami a vojenskou čestnou stráží vystavena rakev. Na stupínky pod ní i na stoly uprostřed místnosti budou lidé moci pokládat květiny. Mohou se také zapsat do kondolenční knihy.

Češi dodnes v slzách

Takovou možnost jistě řada Čechů využije. I týden po smrti Karla Gotta je totiž okolí jeho vily v Praze Nad Bertramkou zaplaveno svíčkami. Na prostranství před domem stále přibývají další svíčky, květiny, balonky, ale i vzkazy v češtině či němčině nebo plyšáci.

Na zídkách u plotů visí věnce ve tvaru srdce. Kolem rozsáhlého pietního místa se dnes dalo projít, nikoliv však projet. K domu Gottových nadále přicházejí desítky lidí.

Gottovi příznivci na místo přicházejí i v podvečer, někteří jen spěšně zapálili svíčku, jiní postáli, plakali či fotografovali rozrůstající se záplavu svíček. Často také řešili, kam vůbec svíci či květinu položit.

Mezi přicházejícími byly i rodiny s malými dětmi a poklidnou atmosféru tak občas prořízlo dětské zavýsknutí či pláč. Dobrý výhled na pietní místo je z vyvýšeniny, ke které lidé stáli v řadě.

Témata: Karel Gott