Karel Gott (†80) vyhraje dalšího Slavíka? Pořadatel ankety promluvil!

Český slavík 2017 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. října 2019 10:44

S anketou Zlatý slavík bude navždy neodmyslitelně spjatý Karel Gott a jeho 42 vítězství. Pořadatel ankety Jaroslav Těšínský promluvil o budoucnosti soutěže, do které může stále promluvit i zesnulý Mistr.

42 Zlatých či Českých slavíků si za šest desítek let odnesl legendární zpěvák Karel Gott (†80). Naprostou většinu si jich převzal sám, dorazil i v době, kdy bojoval se zákeřnou rakovinou. Jindy ho kouzelně zastoupila dcera Charlotte. Mistr ale zemřel s vědomím, že anketa, kterou si podmanil, už nepokračuje.

Slavíci se naposledy předávali v roce 2017. Podle blesk.cz se však dříve či později vrátí, a tak se server zeptal pořadatele ankety Jaroslava Těšínského, zdali je možné, že Gott zvítězí také in memoriam. „To je otázka. Nemohu nic předvídat. Může se to stát, možná je to i pravděpodobné. Ta anketa je s ním neodmyslitelně spjatá,“ konstatuje pro blesk.cz.

Gott podle něj ještě letos věřil, že Slavíci vstanou z popela. „Když jsem s ním potkal někdy v dubnu nebo květnu 2019 a hovořili jsme spolu v jeho šatně, říkal mi, že v anketě musíme pokračovat, je to úžasná tradice od roku 1962,“ prozradil Těšínský s tím, že Mistr soutěž považoval za barometr popularity.

Pořadatel věří, že by anketa obstála i bez Gotta. „Český showbyznys není jen o jednom zpěvákovi, byť je to sebevětší osobnost a s obrovskou popularitou. Karel už tu má následovníky – Lucie Bílá jich má taky dvacet, Kabáti deset,“ řekl zmíněnému serveru.

Témata: Karel Gott Český slavík