Karel Gott (†80) měl životní sen. Může mu ho splnit KAŽDÝ!

Karel Gott 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. října 2019 9:23

Zesnulý zpěvák Karel Gott tvrdil, že není důležité, jakého věku se člověk dožije, ale co dokáže. Sám měl také jeden kariérní sen...

Gotta vždy zajímalo, co ve svém životě dokázal a dokáže. "Jestli si můžu říct, potěšil jsem lidi? Nebyl jsem tu zbytečně? Vytvořil jsem něco? I když se držím myšlenky, že včerejší úspěch je dnes už dalekou minulostí. Život jde dál. Jedinou mojí snahou je, aby mé písně zlidověly," přiznal Sedmičce svůj sen.

To se mu sice povedlo, on sám se ale do minulosti ohlížel nerad. "Rekapituluji bleskovými myšlenkami o svých zkušenostech. Když přijde něco smutného či negativního zvenku, tak to musím tak brát. Ale smutné je, když jsem si to zavinil sám. Ale to už je vždycky pozdě. A co nemůžu napravit, tak raději nerekapituluji," uvedl dříve Gott.

Neměl nikdy ani potřebu si oddechnout od zpěvů. "Když jsem začínal vystupovat před publikem, měl jsem štěstí, že to bylo v takzvané zlaté době šedesátých let. Bylo všeobecně lepší politické klima, to se projevilo do múzy. Rodila se zajímavá literatura, naše kinematografie měla světový úspěch, divadla se vzájemně inspirovala. A naše rebelství bylo v tom, že jsme přišli s odvazovější muzikou. Od začátku jsem si ale hlídal, abych nebyl hlavně sám sobě rebelem," přiznal Sedmičce Gott.

Nejslavnější český zpěvák populární hudby Gott zemřel v úterý 1. října před půlnocí. Bylo mu 80 let. Podlehl akutní leukemii. Vláda na sobotu vyhlásila státní smutek. Znamená to, že státní vlajky musí být na úřadech či institucích staženy na půl žerdi. Na Pražském hradě byly z rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana na znamení smutku již vlajky staženy. Na půl žerdi by podle zákona o užívání státních symbolů měly vlajky zpravidla zůstat od 16:00 předchozího dne, tedy pátku, do 08:00 následujícího dne, tedy do neděle.

Témata: Karel Gott