Karel Gott (†80) a tajemství hitu s Charlotte: V pozadí byla...

Karel Gott a jeho dcera Charlotte 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. října 2019 16:15

V pozadí hitu Srdce nehasnou, který pro Karla Gotta a jeho dceru Charlotte napsal Richard Krajčo, tahala za nitky ještě další osoba. Dojemný duet, který láme nejrůznější rekordy, byl Mistrovou poslední písní.

Dceru Charlotte už sice k oltáři nepovede, jedno přání si s ní ale Karel Gott (†80) splnil, když nazpívali duet Srdce nehasnou, který pro ně napsal frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo. Společnou píseň jako památku na staré časy si přitom nepřál pouze Mistr. Za nápadem stál ještě někdo jiný.

Podle serveru blesk.cz Gott v jednom z posledních rozhovorů prozradil, že za vším stála také jeho manželka Ivana. „Vždycky jsem si myslel, že s Krajčem si nebudeme rozumět, protože má jiný styl. A najednou jsme to zkusili a s mojí ženou jsme ho požádali, aby pro mě něco napsal,“ prozradil webu denik.cz.

Píseň se z hodiny na hodinu stala obrovským hitem, za což byl Gott autorovi opravdu vděčný. Nechal se totiž slyšet, že Krajčo naprosto přesně vystihl sílu myšlenky předat dceři Charlotte v písni pohled na životní situace, které ji mohou také potkat.

Dojemný duet u lidí po oznámení smutné zprávy o Gottově smrti znovu boduje. Od středeční desáté hodiny dopolední, kdy se Česko o odchodu Mistra dozvědělo, totiž počet zhlédnutí raketově roste. V sobotu už měl videoklip na platformě YouTube přes 17 milionů přehrání a více než 200 tisíc lajků.

Témata: Karel Gott Charlotte Gottová Ivana Gottová