Karel Gott (†80): Do poslední chvíle bral antibiotika!

Karel Gott 11

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. října 2019 15:01

Karel Gott nás opustil v úterý krátce před půlnocí po boji s akutní leukémií, kterou u něj objevili lékaři. O posledních dnech jeho života se neví mnoho, teď ale přece jen vyplouvají na povrch zajímavé informace.

Ve středu 2. října dopoledne se Česko dozvědělo, že přišlo o velkou legendu. Zemřel Karel Gott (†80). O několik dní dříve zpěvák fanouškům oznámil, že se mu vrátila zákeřná nemoc. Soupeřil s akutní leukémií a podle odborníků prakticky neexistovala žádná šance, že by ve svém věku chorobu zdolal.

Poslední hodiny jeho života ale zůstávaly obestřeny tajemstvím. Když byla zpráva oznámena, vdova Ivana Gottová prozradila, že její muž naposledy vydechl krátce před úterní půlnocí. Odešel doma, v tichém spánku a v rodinném kruhu.

Další detaily prozradila po telefonátu s Ivanou zpěvákova nejstarší dcera Dominika, když popisovala, co jí Gottova manželka přesně řekla. „Že tatínek zemřel. A že s ním holky byly do poslední chvíle,“ svěřila se serveru ahaonline.cz. Nejsdílnější byl ovšem nakonec někdejší tajemník Mistra Jan Adam.

S Gottem se chtěli setkat, jenže Adam onemocněl, dostal antibiotika, a tak za Slavíkem, který měl oslabenou imunitu, nemohl. „Když už jsem byl v pořádku, tak mi Ivanka v pondělí napsala, že teď má pro změnu antibiotika Karel,“ cituje tajemníka server blesk.cz.

Témata: Karel Gott