Karel Gott (†80) a poslední přání: Splní mu ho?

Karel Gott zemřel: Pieta u jeho domu Nad Bertramnkou (5. října 2019) 24

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

7. října 2019 13:23 | Aktualizováno: 9. října 2019 8:55

Česko se bedlivě připravuje na velké rozloučení s legendou české hudební scény. Lidé se budou moci s Karlem Gottem naposledy rozloučit už tento pátek, v sobotu pak proběhne rozloučení v úzkém kruhu rodiny. Jaký program bude připraven?

Karel Gott vyslovil na pohřbu herečky Stelly Zázvorkové netradiční přání. Uvedl, že chce, aby mu Lucie Bílá zazpívala. "Doufám, Lucie, že jednou zazpíváte z chóru i mně," řekl pole Blesku Gott. A toto přání se mu splní.

Na posledním rozloučení totiž Bílá skutečně vystoupí, a nebude sama. I pro operního pěvce Štefana Margitu bude vystoupení na zádušní mši za Karla Gotta, kterou bude 12. října v katedrále sv. Víta sloužit arcibiskup Dominik Duka, velkou poctou. 

Deník Aha! uvedl, že operní pěvce Margitu a Urbanovou stejně jako zpěvačku Lucii Bílou o vystoupení požádala osobně Ivana Gottová. "Na přání rodiny zazpíváme skladby schválené vedením katedrály. Oni nám řekli, co se vůbec smí zpívat v katedrále sv. Víta. Ten seznam je striktně určený, mezi takové skladby patří také Ave Maria Franze Schuberta, kterou na obřadu zazpívá Lucie Bílá," dodal Margita.

O vystoupení v katedrále sv. Víta uvažují také Felix Slováček a Gottův kapelník Pavel Větrovec, kteří by rádi zahráli nějakou z jeho písniček. Vzhledem k pravidlům hudební produkce v katedrále však s povolením příliš nepočítají.

Rozloučení se zpěvákem, který zemřel po těžké nemoci v úterý 1. října, se uskuteční nejprve 11. října od 08:00 do 22:00 v Paláci Žofín na Slovanském ostrově. Následující den se bude konat od 11:00 zádušní mše pro pozvané hosty ve svatovítské katedrále na Pražském hradě.

Témata: Karel Gott Lucie Bílá