Charlotte Gottová: Tohle opravdu nečekala!

Charlotte Gottová na vyhlášení cen Český slavík 2016 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. října 2019 10:44 | Aktualizováno: 10. října 2019 2:21

Byly to první chvíle slávy Charlotty Gottové. Před třemi lety si Karel Gott kvůli zdravotním potížím nemohl převzít Slavíka, proto za sebe na pódium poslal jednu ze svých dcer. Pojďte si s námi připomenout, co tehdy říkala.

42 Slavíků získal za desítky let trvající kariéru zpěvák Karel Gott (†80), jedním z těch nejpamátnějších byl ten předposlední z roku 2016. Byl prvním od chvíle, co Mistr porazil rakovinu, přesto si ho nepřišel převzít osobně. Postihly jej totiž jiné zdravotní potíže, a tak za sebe poslal na jeviště náhradu.

„Tatínek mě sem poslal, protože maminka ani Nelinka nejsou fotogenické nebo se nerady ukazují před kamerami. Mně to nevadí, protože já jsem po tatínkovi a jsem na to pyšná,“ vtipně vysvětlovala zpoza řečnického pultu Charlotte Gottová, kterou zpěvák pověřil převzetím sošky.

Jako dobře vychované děvče tehdy samozřejmě tatínka omluvila, nezapomněla přitom ani na jeho legendární frázi. „Tak tohle jsem opravdu nečekala,“ rozesmála Charlotte všechny přítomné a od táty si vysloužila pochvalu. „Přímý přenos jsem z nemocničního lůžka s nadšením sledoval a myslím, že Charlottka mě s největší noblesou zastoupila,“ vzkázal tehdy.

Kdo ví, třeba si jednou dojde pro nějaké ocenění sama Charlotte. Našlápnuto má po duetu Srdce nehasnou s milovaným tatínkem skvěle, její kariéra přitom trvá už několik let. Dokonce i sám Gott ji už považoval za hotovou zpěvačku. Tak uvidíme…

Témata: Charlotte Gottová Karel Gott