Dagmar Havlová: Dojemný vzkaz Chramostové!

Vlasta Chramostová a Dagmar Havlová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. října 2019 9:53 | Aktualizováno: 7. října 2019 12:13

Smrt herečky Vlasty Chramostové (†92) tvrdě zasáhla její kolegyni a kamarádku Dagmar Veškrnovou Havlovou! Bývalá první dáma své přítelkyni do nebe poslala dojemný vzkaz, ve kterém zapomínala na společné chvíle strávené nejen v divadle, ale i na svého manžela Václava.

Jak vás již server stars24.cz informoval, v neděli zemřela herečka a signatářka Charty 77 Vlasta Chramostová. Bylo jí 92 let. Nad úmrtím umělkyně vyjádřili lítost umělečtí kolegové, politici i lidé z disentu. Mezi nimi nechybí ani někdejší první dáma České republiky.

A právě Dagmar Havlová poslala herečce do nebe dojený vzkaz! „Ach Vlasto, má silná, neohrožená, vtipná, nebojácná, statečná přítelko. Je mi to tak líto. Je mi tak líto, že jsem na tebe ztratila kontakt, a byla jsem tak šťastná, když jsem se k němu opět dostala a slyšela tě. Ani nevím, zdali jsi v telefonu porozuměla všem mým slovům vyznání a posily,“ truchlí Havlová.

Zavzpomínala také na chvíle, které spolu strávily nejen na divadelních prknech. „Tvůj smysl pro humor, sarkasmus, vyzařování, plnokrevné herectví i ty tvé „jedy“ z tebe dělaly jedinečnou osobnost, na kterou nelze zapomenout. Když jsme spolu zkoušely v divadle a posléze ve filmu Vaškovo Odcházení, které ti Vašek napsal na tělo a vložil do ní předlohu mé maminky, tolik jsme se nasmály. Tolik spiklenectví jsme prožily. Dorozumívaly jsme se jediným pohledem, ve kterém bylo rošťáctví i domluva. Nevím, zda jsi ještě slyšela, jak jsem ti děkovala za to, jak jsi popsala Odcházení ve své knize," píše na facebooku. 

Havlová také připomněla, že Chramostová těžce nesla smrt svého manžela, kameramana Stanislava Miloty, který zemřel letos v únoru. „Vím, že bez tvého strážného anděla v podobě Standy nebylo možné žít dál. Rozumím tomu, ale je mi to tak líto. Pozdravuj tam nahoře. Dáša,“ vzkázala své přítelkyni Havlová.

Není to jediné úmrtí, které někdejší první dámu tvrdě zasáhlo. „R.I.P. Karel Gott I když je člověk na smrt druhého připraven, přesto ho to zasáhne. Upřimnou soustrast Ivance a holčičkám,“ smutnila Havlová, když minulý týden zemřel zpěvák Karel Gott.

Témata: Dagmar Havlová Vlasta Chramostová Karel Gott