Jarek Nohavica má smůlu: Přišel o tenhle kšeft!

Jaromír Nohavica 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. října 2019 20:44

Písničkář Jaromír Nohavica přišel o možnost vystoupit koncem října na megakoncertu v Praze. Pořadatelé naznačili, že je na vině jeho kontroverzní minulost. Upozornili však na to, že hudebník dostal šanci na nápravu.

Jaromír Nohavica přišel o možnost vystoupit během zajímavého koncertu. Jak uvádí server novinky.cz pořadatelé megakoncertu pro Paměť národa, který se uskuteční v den státního svátku 28. října jej záměrně nezvou kvůli spolupráci s komunistickou Státní bezpečností. To mu vyčítá například i kolega – písničkář Jaroslav Hutka.

„Mnohokrát jsme ho oslovili, zda by byl ochoten vyprávět svůj příběh. Bohužel stále vzdoruje naší nabídce. To nic nesnižuje na jeho talentu jako muzikanta a písničkáře,“ konstatoval pro zmíněný server ředitel Paměti národa Mikuláš kroupa s tím, že disponuje doklady, že byl registrovaný jako spolupracovník StB a scházel se jejími členy.

Podle Kroupy by bylo báječné, kdyby Nohavica vyprávěl detaily svého příběhu. Zatím se to ale nestalo, a tak není možná ani jeho účast na vystoupení. „Proto Jaromíra Nohavicu na koncert pro Paměť národa pozvat nemůžeme,“ řekl za organizaci pro novinky.cz.

Hutka složil o Nohavicovi píseň Udavač z Těšína, podle svých slov jako spontánní reakci na to, jak Nohavica reagoval na informace o své údajné spolupráci s StB.„Přišel jsem o kus publika, ale ta píseň hluboce oslovila, tím má hodnotu. Nohavica zradil své publikum, ale publikum to neřeší, on to neřeší,“ prohlásil písničkář mimo jiné v XTV.

Témata: Jaromír Nohavica