Karel Gott (†80) si přál spočinout na tomto místě!

Karel Gott 8

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. října 2019 17:15 | Aktualizováno: 7. října 2019 10:02

Místo posledního odpočinku Karla Gotta se bezpochyby stane svým způsobem poutním místem. Spekuluje se hned o několika lokacích, kde by mohl být legendární zpěvák pochován. Bude to mimo Prahu?

Pátým dnem truchlí celé Česko nad smrtí legendárního zpěváka Karla Gotta (†80). Veřejnost se s ním bude moci rozloučit příští pátek na Žofíne, v sobotu pak bude následovat zádušní mše v Katedrále sv. Víta. Stále však není jasné, kde Mistr následně spočine.

Rozhodnutí je samozřejmě v kompetenci rodiny v čele s manželkou Ivanou Gottovou, přesto se objevují nejrůznější spekulace o místě Gottova posledního odpočinku. V úvahu podle všeho připadají především následující dvě varianty.

Server blesk.cz považuje za nejpravděpodobnější, že bude Gott pochován na hřbitově v Újezdě u Svatého Kříže, kde jsou pohřbeni jeho rodiče Marie a Karel. Zpěvák údajně před lety v soukromé debatě se svými spolupracovníky prohlásil, že by jednou chtěl být pochovaný u rodičů.

Vzhledem ke Gottově pověsti se nabízí i Slavín na pražském Vyšehradě, kde spočinuly významné české osobnosti. Dle zmíněného serveru ale ředitel Správy pražských hřbitovů Karel Kobliha před víkendem uvedl, že si není vědom toho, že by na hřbitově bylo volné místo.

Témata: Karel Gott