Karel Gott (†80): Dojemné loučení… SLZY TEKLY PROUDEM!

Karel Gott zemřel: Pieta u jeho domu Nad Bertramnkou (5. října 2019) 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. října 2019 9:35 | Aktualizováno: 6. října 2019 10:20

Oficiální poslední rozloučení s Karlem Gottem je sice v plánu až v pátek, lidé se ovšem s legendárním zpěvákem spontánně loučí už tento týden. Emoce spojené s úmrtím Mistra doprovázely i páteční muzikálovou premiéru.

Oficiální poslední rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem (†80), který po boji s nemocí zemřel v úterý krátce před půlnocí, je sice naplánováno až na pátek, kdy mohou lidé dorazit na pražský Žofín, spontánní loučení jsou však na pořadu dne již nyní, nejen u Mistrovy vily na Bertramce.

V pátek vzdalo Slavíkovi hold zaplněné divadlo Hybernia během premiéry muzikálu Tarzan. Plný sál povstal, někteří diváci propukali v pláč. Podle serveru extra.cz se slzám neubránil třeba hudební skladatel Zdeněk Barták, který bez ostychu sáhl po kapesníku. Zesnulý Gott shlížel na lidi z velkého obrazu ve foyer divadla.

Mistr se premiéry nedožil, během příprav ale stihl divadlu a hercům popřát hodně štěstí. „Českému ztvárnění muzikálu Tarzan přeji mnoho úspěchů a spokojených diváků,“ vzkázal Gott před časem.

„Zahrát si Tarzana byl vždy můj sen. Z nějakého, pro mě nepochopitelného důvodu, jsem však tu roli nikdy nedostal. Svou nenaplněnou touhu jsem si alespoň vykompenzoval v podobě přezpívané ústřední skladby You Will Be In My Heart od Phila Collinse, která provází broadwayský muzikál Tarzan,“ prozradil tehdy legendární zpěvák.

Témata: Karel Gott Tarzan (muzikál) divadlo Hybernia