Jiří Mádl narovinu o MeToo: Chování změnil nejen on!

Mádl, Jiří (herec, režisér) 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. října 2019 11:43 | Aktualizováno: 5. října 2019 15:59

Kampaň MeToo vůbec nejvíc zasáhla filmový průmysl, ač v Česku její dopady zdaleka nebyly takové. Herec a režisér Jiří Mádl ale přiznal, že i on musel jistým způsobem změnit své chování.

V souvislosti s kampaní MeToo otřásl před časem Hollywoodem pořádný skandál. O českém filmovém průmyslu ví hodně Jiří Mádl, který jako herec a režisér zná situaci z obou stran kamery. V rozhovoru pro magazín Téma popsal, jak se věci mají.

„My Češi jsme trochu rasisti a humpoláci, takže je fajn, když nám dá někdo mantinely. Politická korektnost je pro nás docela dobrý lék, i kampaň Me Too nám prospěla. Řekl bych, že chlapi jsou u nás teď k ženám trochu slušnější,“ konstatuje s tím, že Češi kampaň na rozdíl od Američanů ustáli.

U nás v branži působí podle jeho slov spíš „slizouni“ než predátoři. „Ale díky kampani se to vyčistilo. Dnes už si podle mě nikdo moc nedovolí. Musím uznat, že i já volím jinak slovník,“ přiznal Mádl. Osobní zkušenost sice nemá, něco ale zaslechl.

 „O jednom člověku se ví, že to zkouší. Jméno si nechám pro sebe. Spíš to ale pokaždé skončilo ve formě neslušných návrhů, ne že by si někdo něco z pozice síly vynucoval a vynutil,“ vysvětlil na závěr.

Témata: Jiří (herec režisér) Mádl