Jaromír Jágr dojemně o Karlu Gottovi: Jeho slova hovoří za vše!

Jaromír Jágr a Karel Gott

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. října 2019 9:14 | Aktualizováno: 4. října 2019 11:54

Smrt Karla Gotta se stala ve středu hlavním tématem pro celou Českou republiku. Přátelství s Mistrem pojilo také Jaromíra Jágra, který po zpěvákově smrti zveřejnil velmi dojemná slova o tom, jaký Gott byl a jak těšil lidi kolem sebe!

Jaromír Jágr se ke smrti Karla Gotta vyjádřil spolu s dalšími celebritami či politiky už ve středu. „Před více jak dvou tisíci lety Bůh poslal Ježíše na svět, aby nám ukázal jak máme správně žít a před 80 lety nám Čechům poslal Karla Gotta, aby nám zpříjemnil život poslechem jeho písní. Děkujeme,“ uvedl hokejista.

Po krátké odmlce přidal ještě jeden delší a velmi osobní komentář. Podle Jágra byl Gott vyvoleným, který naprosto přesně věděl, jaké je jeho poslání na zemi. „Pokud bych se měl i já vyjádřit ke Karlu Gottovi, musím začít hodně zeširoka,“ začíná Jágr.

Připomíná, že v souvislosti s mnohonásobným českým slavíkem jsou používána slova jako profesionalita, pokora, gentlemanství a pracovitost. „To se všeobecně ví a uznává- Já k tomu dodávám, že není moc lidí na světě a o to méně u nás, kteří se snaží přijít na smysl života. Na důvod, proč jsme tady, co tu děláme. Jaké to má celé smysl,“ píše hokejista na Instagramu.

„Můj názor je, že Karel Gott na rozdíl od většiny z nás naprosto přesně věděl, jaké je jeho poslání. A maximální možnou měrou ho pro nás naplnil,“ popisuje Gotta. „Podle mě chtěl dělat radost sám sobě s vědomím přesahu, že zároveň činí potěšení druhým. To je ta vzájemná propojenost. A důvod, proč nazvat Karla Gotta vyvoleným,“ nešetří chválou legendární osmašedesátka.

Na závěr poslal několik slov přímo zesnulé legendě. „Mistře, děkujeme, nikdy nezapomeneme,“ vzkazuje Gottovi do nebe Jágr.

Témata: Karel Gott Jaromír Jágr