Helena Vondráčková pláče: Prozradila, jak na tom byl Karel Gott na sklonku života!

Karel Gott a Helenka Vondráčková

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. října 2019 9:19 | Aktualizováno: 5. října 2019 15:08

Smrt Karla Gotta Těžce zasáhla jeho kolegyni a kamarádku Helenu Vondráčkovou. Se zpěvákem se totiž setkala jen krátce před jeho skonem! Teď prozradila, jak na tom byl oblíbený zpěvák na sklonku života!

Smrt Karla Gotta mnohé zaskočila. Hvězda popové hudby zemřela ve věku 80 let a nedožila se tak premiéry dokumentárního filmu pracovně nazvaného „Karel“. Snímek režisérky Olgy Malířové Špátové by měl jít do kin příští rok na jaře!

Znamená to tedy, že z filmu sejde? Fanoušci Karla Gotta nemusí zoufat! Před týdnem byly totiž natočeny poslední záběry. Diváci tak budou moci sledovat Gotta nejen s jeho rodinou, ale například i v nemocnici, kam jej režisérka doprovázela.

Dokumentaristka měla možnost navštívit Gotta doma v těžkých chvílích. „Viděli jsme, jak probíhá léčba. To je pro mne taky moc silné, viděla jsem, jak se o něj jeho žena Ivana stará,“ prozradila těsně před Gottovou smrtí režisérka.

Díky tomu se s Gottem krátce před jeho skonem setkala i Helena Vondráčková.„Ještě před pár dny jsem u něj byla, připravovali s Ivankou svou knihu a chtěli po mně nějaké fotky. Strávila jsem s nimi asi 4 hodiny,“ prozradila Blesku zpěvačka.

Tehdy prý ale nic nenasvědčovalo, že se blíží jeho konec. „Hrozně příjemně mě Karel překvapil, přijal mě s úsměvem a snažil se být aktivní, ale brzy se unavil. Neodcházela jsem z toho setkání s jasnou myslí, ale doufala jsem, že to přeci jen vybojuje. Byl to úžasný bojovník,“ smutní Vondráčková.

Smrt kolegy a přítele nese zpěvačka velmi těžce, zpráva ji prý velmi bolestivě zasáhla. „Dovedu se vžít do situace celé Kájovy rodiny - jak Ivanky, tak holčiček, které s ním neustále byly. Pro všechny lidi u nás i v zahraničí je to velká ztráta. Ztráta báječného člověka, vynikajícího zpěváka a kolegy,“ uvedla Helena Vondráčková na facebooku.

Ona sama na něj prý vzpomíná a bude vzpomínat s láskou. „Byl to velmi hodný, citlivý člověk, vždy ochoten pomoci komukoliv, kdo byl v nesnázích. Je mi to velmi líto. Vzpomínám na všechna naše společná vystoupení, ať to byly koncerty, televizní pořady... Kája mi bude velmi chybět!“ dodala truchlící zpěvačka.

Témata: Karel Gott Helena Vondráčková Olga Špátová