Smrt Karla Gotta: Neuctiví Češi? Diskuze a sociální sítě zaplavilo písmeno F!

Karel Gott

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

3. října 2019 8:12

Smrt Karla Gotta zasáhla Čechy napříč generacemi. V souvislosti s ní se v diskuzích a na sociálních sítích začalo v souvislosti se zesnulým zpěvákem objevovat písmenko „F“. A to bez dalšího komentáře nebo vysvětlení. Co to vlastně znamená?

Karel Gott byl beze vší pochybnosti nejslavnější český zpěvák populární hudby. Ovlivnil několik generací posluchačů a jeho smrt zasáhla celé Česko. Dokonce se mluví o tom, že by měl mít státní pohřeb!

V souvislosti se smrtí osmdesátiletého Gotta se ještě ve středu začala na sociálních sítích v diskuzi objevovat písmenko F. Mnozí nezasvěcení to považovali za neúctu. Někteří poukazovali na to, že na písmenko F začíná nejpoužívanější anglické slovíčko, které je známé po celém světě.

Pravda je ale poněkud jiná! Písmeno F odkazuje na známou počítačovou hru Call of Duty (v překladu volání povinnosti či povinnost volá). V ní stačilo stisknout klávesu „F“, aby ústřední postava přistoupila k rakvi a rozloučila se s nebožtíkem.

Nejde tedy o způsob, jak Gotta hanit, jak se někteří domnívají, ale naopak o projev úcty. I když v poněkud modernějším vydání!

Témata: Karel Gott úmrtí sociální sítě