Karel Gott zemřel: Tohle mu do nebe vzkazují Bílá, Vondráčková, Farna a další!

Karel Gott a Ruda z Ostravy

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. října 2019 12:38 | Aktualizováno: 2. října 2019 14:46

SMRT KARLA GOTTA - Odchod Karla Gotta tvrdě zasáhla nejen jeho nejbližší, ale i jeho přátele a kolegy. "Budete moc chybět, Karle. Milujeme vás," vzkazují české osobnosti, které měly možnost se s Gottem nejen pracovně setkat.

Smrt kolegy a přítele zaskočila například zpěvačku Lucii Bílou. „Slova jsou zbytečná,“ truchlí nad smrtí Karla Gotta zpěvačka. Podobně stručný byl i moderátor Libor Bouček: ten zveřejnil černou plochu, ke které napsal: „Slova došla."

„Jsem v šoku. Odešla Legenda. Větší Legendu jsme v muzice neměli. Je mi smutno a budu vzpomínat. Upřímnou soustrast rodině,“ přidal se rocker Aleš Brichta. „Když se rozhodl, že své 80. narozeniny oslaví v Divadle Na Jezerce, měl jsem radost. Dnes ji nemám," smutní herec Jan Hrušínský. 

„Takovej divnej pocit, že neodešel “jen” náš nejlepší zpěvák, ale kus nějakýho ryzího krásnýho češství, symbol, nějaká taková jistota...těžko popsat, cejtíte to asi taky," smutní Nikol Štíbrová

Podle Michala Davida je smrt Gotta smutná a pro všechny velká ztráta. „Měl jsem to štěstí s Karlem léta spolupracovat a prožil jsem s ním spoustu legrace a krásných chvil. Byla s ním vždy velká zábava. Byl vtipný, společenský a nikdy negativní. Jsem rád za to, že jsem měl tu čest a štěstí napsat Karlovi spoustu písní, že jsem si s ním mohl zazpívat společný duet „To stárnutí zrádné“, který jsem mu složil k jeho šedesátinám spolu s textařem panem Zdenkem Borovcem. Budu na něho vzpomínat vždy jen v dobrém a budu věřit, že jeho hlas a jeho písně budou žít dál ještě spoustu let,“ říká Michal David.

„Budete moc chybět, Karle... Všem,“ pláče zpěvačka Lucie Vondráčková. Helena Vondráčková přiznala, že ji zpráva ráno opravdu zasáhla. „Dovedu se vžít do situace celé Kájovy rodiny - jak Ivanky, tak holčiček, které s ním neustále byly. Pro všechny lidi u nás i v zahraničí je to velká ztráta. Ztráta báječného člověka, vynikajícího zpěváka a kolegy. Já na něj vzpomínám a budu vzpomínat s láskou. Byl to velmi hodný, citlivý člověk, vždy ochoten pomoci komukoliv, kdo byl v nesnázích. Je mi to velmi líto. Vzpomínám na všechna naše společná vystoupení, ať to byly koncerty, televizní pořady... Kája mi bude velmi chybět!" vzkazuje.

Soustrast a smutek prostřednictvím instagramu vyjádřili i Richard Krajčo, Lucie Borhyová, Veronika Arcihteva, David Grásnký. Václav Noid Bárta, Alice Bendová či Markéta Konvičková, Leoš Mareš či Laďka Něrgešová.

„Došlo na Nietzeho: Bůh je mrtev. Nebyl hrdina a věřil kdejaké konspiraci. Ale bavil lidi skoro šedesát let, byl to hodnej člověk, byla s ním legrace, byl pozornej a pomáhal druhým. Jeho povahu bych si přál mít. Hvězdný život Karla Gotta se naplnil. Soustrast rodině a klobouk dolů,“ posteskl si režisér Jan Hřebejk.

„S hlubokým zármutkem mistře se s vámi loučím. Naučil jste mě toho tolik. Nejen o lásce k umění, ale hlavně k lidem kolem sebe. Budete nám chybět, ale přeji Vám, ať je tam za obzorem strjně tak dobře, jako bylo tady. Ať je Vám zem lehká. Upřímnou soustrast celé rodině a sílu Ivance i holčičkám,,“ vzkázala zpěvačka Olga Lounová.

„R.I.P. drahý Karle, hvězdo naše nejzářivější... Celé jeho rodině bych ráda vyjádřila upřímnou soustrast, byl to báječný zpěvák, úžasný kolega, empatický muž... držte se, zlatíčka,“ popřála Gottově rodině Leona Machálková.

„Některá setkání si člověk bude navždy hýčkat. Obzvlášť setkání s takovým gentlemanem v pravém smyslu toho slova. S mistrem hlasu a radosti z jeviště. Upřímnou soustrast holčičkám a Ivance. Odpočívejte v pokoji, Mistře,“ poslala Gottovi do nebe vzkaz herečka Iva Pazderková.

„Bůh se setkal s Bohem... Má vzpomínka na vás bude vždy barevná, jako jste byl vy sám! Děkuji za vaše slova, váš smích, za to že jsem si s vámi mohla zazpívat! Člověk nikdy zcela neodejde, dokud na něj někdo myslí! U vás to tak bude Karle! Milujeme vás!“ truchlí Tereza Kerndlová.

Zpráva o skonu mistra tvrdě zasáhla i zpěvačku Ewu Farnou. „To je strašně smutná zpráva.. Všude kolem zní dnes obzvlášť jeho písně. Děkuju za rady, vždy hezká přijetí, nadhled a dávku humoru u Vás doma, když jsme cvičili duet na Vaši vyprodanou arénu… Mistře, nikdy nezapomenu, jakým vzorem pokory a profesionalismu jste byl. Bylo mi ctí Vás poznat, zpívat s Vámi i Vám. Celé rodině Gottových posilám upřimnou soustrast, hodně sil a potřebného klidu v těžkých chvílích,“ vzkázala pozůstalým mladá zpěvačka.

„Navždy zůstaneš v mém srdci. Děkuji za to, že jsem s tebou mohla zpívat, za to, že jsi mne provázel celým životem. Děkuji Ti za přátelství. Nikdy nezapomenu,“ napsala na instagramu zpěvačka Ilona Csáková. „Pokora, skromnost , velkorysost a krásné chování ke každému bez rozdílu. Vzor pro nás všechny. V mém srdci navždy Děkujeme,“ oceňuje Gotta zpěvačka Monika Bagárová.

„Život se Vám povedl, Mistře. Jsme hrdí na to, že jsme s Vámi mohli spolupracovat. Díky," vzkázala Gottovi do nebe členové skupiny Kabát. „Teď jsem se dozvěděl tu hrůzu, nemám chuť jít nikam nic zpívat, upřimnou soustrast Ivance a všem pozůstalým," kondoloval zpěvák Bohuš Matuš. 

„Odpočívej v pokoji, kamaráde. Myslím na Tvoji rodinu. Byl jsi skvělý člověk a byla radost Tě potkávat," loučí se s mistrem Janis Sidovský. „S velikým smutkem jsem přijal zprávu o odchodu Karla Gotta. Chovám k němu velikou úctu, profesionální obdiv a samozřejmě stesk..." přidal se i moderátor Jan Kraus. „Karle, děkujeme Ti za všechno," smutní Hana Zagorová a Štefan Margita. 

„No hele, já na tebe hodně nadával a nikdy jsem zpěváky moc nežral, ale musím uznat, že si toho hodně dokázal. Ta profesionalita byla neuvěřitelná. A to je něco, co já dokážu na druhých ocenit. Takže REST IN PEACE, kamaráde,“ vzkázal Gottovi svérázný hudebník Laco Deczi.

„S vámi mistře odešlo něco, co nám už v našich životech nikdo nenahradí. Vím, že tohle všechno, co se teď děje, stále vnímáte a tak vám píši........na shledanou!!!“ loučí se s Gottem Iva Kubelková. „Karle, budete nám moc chybět, kurde...“ truchlí Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy.

„Je mi to moc líto, moc ... čest.. jeho památce," smutná herečka Dana Morávková. „Odchod skvělého kolegy a kamaráda je pro mne zdrcující .Karle, nikdy na Tebe nezapomenu, budeš vždy v mých vzpomínkách ..děkuji ti za chvíle,co jsme spolu strávili na pódiích i v soukromí .. pro mě jsi byl a budeš symbolem profesionality a především slušnosti.Děkuji ti . S láskou a úctou," napsal na facebooku Láďa Kerndl. 

„Dozvěděla jsem se to před pár minutami. Chce se mi z toho brečet, vůbec mi to nedochází. Včera jsme zrovna zpívali jeho písně dědečkům a babičkám v domě seniorů a všichni z jeho písni měli největší radost. Pan Gott byl symbol tvrdé práce a neutichající lásky a pokory. Vždy mě inspirovalo to jak se s pokorou chová ke svým fanouškům a jak podporuje mladé umělce. Jsem velmi ráda, že jsem ho mohla potkat osobně. Sobotní představení Času růží, který je poskládán z jeho písni budu hrát jen pro něj," vzkázala herečka Eva Burešová. 

„Karel Gott, pokora snoubící se s obrovskou lidskostí a nepřeberným hudebním talentem! Odešla ikona, která nám předávala opravdu VŠE! Vzpomínám si na den kdy mi zvonil telefon a na druhé straně se ozve: Ahoj Petře, tady Karel Gott! Nechtěl by si pro mě napsat písničku? Zprvu jsem myslel, že jde o nějakou legraci, ale jeho hlas je tak jasný, že jsem hned pochopil, že je to ON! Jsem rád, že jsem díky jeho přání a skladbě, kterou jsem pro MISTRA složil, mohl být alespoň chvíli nablízku. Mohl naslouchat jeho slovům, přátelským radám a prožít chvíle, na které NIKDY nezapomenu. Navždy bude v nás! Upřímnou soustrast celé rodině," napsal zpěvák Petr Bende.

„Karel Gott byl fenomén, hvězda, idol a hlavně velký umělec. S tímto pracovitý, zodpovědným a laskavým člověkem jsem měla čest se potkávat. Bude mi moc chybět. Brečím jako želva," přiznala herečka Zlata Adamovská. „Odešel člověk s obrovským darem! Největší poklona před jeho talentem a vším co dokázal, jak u nás, tak ve světě! Stále tu zůstane v našich srdcích a písních," posteskl si na sociálních sítích Sámer Issa.

Témata: Karel Gott Lucie Bílá Aleš Brichta Nikol Leitgeb (Štíbrová) Michal David Jan Hřebejk Olga Lounová Leona Machálková Iva Pazderková Tereza Kerndlová Ewa Farna Monika Bagárová Laco Deczi Iva Kubelková Ruda z Ostravy Helena Vondráčková