Smrt Karla Gotta: Česko v slzách! Truchlí Zeman i kolegové z branže!

Karel Gott

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. října 2019 10:51 | Aktualizováno: 2. října 2019 13:51

Informace o smrti Karla Gotta zasáhla nejen české umělce, ale i fanoušky a politiky. Sociální sítě se ihned začaly plnit slovy soustrasti i dojemnými vzkazy! Mezi prvními se ozval i prezident Miloš Zeman!

Ve věku 80 let zemřel nejvýznamnější český zpěvák Karel Gott. V posledních měsících trpěl akutní leukémií, která ho připravila o život. Světové proslulý umělec zemřel v úterý krátce před půlnocí doma v kruhu své rodiny.

Jedna z prvních reakcí přišla přímo z Pražského hradu. „Nesmírně zarmucující zpráva pro celou naši zemi. Karel Gott byl skutečný Umělec, který se rozdával druhým. To je vyčerpávající, ale právě to činí umělce umělcem. Karel Gott daroval svůj život generacím, daroval se nám všem,“ cituje prezidenta Miloše Zemana na sociálních sítích jeho mluví Jiří Ovčáček.

Se slovy soustrasti přispěchali i Gottovi kolegové a přátelé. „Tuto zprávu jsem nechtěl nikdy psát. R.I.P. MISTŘE,“ smutní moderátor Honza Musil.

„Nikdy nezapomenu.... Díky za všechno a šťastnou cestu do hudebního nebe, kde hned zaujmeš to nejvyšší místo. Jsi jediný a skutečný král naší populární hudby. To se ani dneškem nemění... Sbohem,“ vzkázal Gottovi do nebe zpěvák Marek Ztracený.

„KARLE. Žiješ dál...Odpočívej,“ napsal na facebooku kuchtík a kutil Láďa Hruška.

Zpráva o smrti Karla Gotta otřásla i Slovenskem. „Odpočívej v pokoji, maestro,“ vzkázala prostřednictvím oficiálního facebookového profilu slovenská policie.

Témata: Karel Gott úmrtí Miloš Zeman Marek Ztracený Jan Musil Ladislav Hruška Policie SR