Za všechno může Karel Gott? Autorka jeho filmu řekla, CO SE DĚLO!

Karel Gott 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. září 2019 10:46

Režisérka Olga Malířová Špátová dokončuje celovečerní dokumentární film o Karlu Gottovi. Snímek, který má přinést neobvykle osobní až intimní pohled na jeho život, který se doposud široké veřejnosti nenaskytl, ale přitom nepochází z její hlavy!

Natáčení začalo 22. října loňského roku a poslední záběry s Gottem byly natočeny před několika dny. Cílem bylo zachytit autenticky Gotta jako fenomenálního zpěváka, jako malíře, ale zároveň milujícího manžela a otce svých dětí. Film však nemá být přehlídkou nesporné slávy Karla Gotta a jeho úspěchů.

"Proto ani není možné srovnávat můj předchozí film Fenomén Gott s tímto nynějším. Každý je jiný. Minimálně tím, že jsme je natáčeli v jiné životní etapě Karla Gotta, a to se velmi projeví v jeho osobní, až intimní zpovědi, kterou nám poskytl a která nás všechny utvrdila v tom, s jakou legendou máme možnost pracovat a trávit čas, který je vskutku nepopsatelný," vysvětlila Špátová.

Pokud by si ale někdo myslel, že snímek pochází z hlavy jí nebo producentu, spletl by se. Vymyslel si ho totiž sám Karel Gott!

"V polovině září loňského roku mi volali Ivanka a Karel Gottovi, a oslovili mě, zda bych po deseti letech opět natočila s Karlem dokument o jeho životě. Neváhala jsem ani minutu! Natáčet s člověkem, který vydržel více než půl století na výsluní české kultury díky svému výjimečnému pěveckému talentu, umělecké pokoře a nezměrné pracovitosti, byla a je pro mě velká čest," uvedla pro ČTK Špátová.

Témata: Karel Gott