Jaromír Jágr přiznal: Lidi mě zastavovali a kroutili hlavou!

Jaromír Jágr 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. září 2019 16:58

Tahle historka vyvede z omylu všechny, kteří si mysleli, že Jaromír Jágr je doma na Kladně nedotknutelnou legendou. Lidé ho tam prý zastavují a kroutí hlavou nad tím, co vyvádí za kousky.

Jaromír Jágr se i v 47 letech prohání po ledových kluzištích mezi mantinely a úspěšně drží krok i s mladšími generacemi. Dopomáhají mu k tomu i nejrůznější technologické pomůcky, které dříve nebyly k dispozici, např. elektrokolo, které měl možnost si v uplynulých dnech vyzkoušet v Krkonoších.

Legendární hokejista ale paradoxně mluvil o koloběžce, na které si prý klidně vyrazí po silnici doma na Kladně. A bývá z toho pořádné pozdvižení. „Zastavovali mě při tom lidi a říkali, že neumím jezdit na koloběžce,“ svěřil se serveru denik.cz.

Jak ale olympijský vítěz vzápětí vysvětlil, podivný styl jízdy měl své opodstatnění. „Já tak jezdil záměrně, aby mi tenhle pohyb pomáhal co nejvíc k hokeji. Ne proto, abych byl dobrej v jízdě na koloběžce,“ dušoval se Jágr.

„Kolo je pro hokejistu hezké, ale získáš sílu ve stehenních svalech. Na koloběžce je odraz a skluz podobnější hokejovým pohybům na bruslích než při jízdě na kole,“ vysvětlil Jágr, proč u něj kolo nejspíš uplatnění nenajde.

Témata: Jaromír Jágr