Gottovi žehná arcibiskup: Duka prozradil tajemství!

Karel Gott s cenou Trebbia 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. září 2019 15:02 | Aktualizováno: 26. září 2019 23:11

Karel Gott je desítky let v hledáčku médií i veřejnosti, ale jednu věc se na něj evidentně nikomu vyšťourat nepodařilo. Tajemství až po letech prozradil člověk, kterého by tipoval málokdo, arcibiskup Dominik Duka.

Karel Gott se v boji s akutní leukémií může opřít nejen o přátele, kteří mu posílají energie na dálku, protože se kvůli hrozící infekci nemohou dostavit na Bertramku osobně, ale i z nejvyšších kruhů. Podporu mu vyjádřil prezident Miloš Zeman a teď i soused hlavy státu, arcibiskup Dominik Duka.

„Vezmu jeho příjmení: aby mu Pánbůh dal zdraví a aby jaksi v té nemoci obstál,“ řekl církevní hodnostář podle serveru blesk.cz během natáčení Pressklubu Frekvence 1. „Já myslím, že si od nás zaslouží poděkování za celý svůj život, Mistr Gott,“ nešetřil chválou na adresu legendárního zpěváka.

Duka se ho navíc zastal v palčivé otázce z dob minulého režimu. Gott je totiž řadou lidí dodnes kritizován za podpis tzv. Anticharty v únoru 1977, která byla reakcí komunistů na iniciativu disidentů v čele s budoucím prezidentem Havlem.

„Já vím, že může být určitým způsobem někdy postoj zdrženlivý, ale z rozhovoru s Václavem Havlem vím, že Karel Gott, i když nebyl chartistou, tak Chartu finančně podporoval,“ prozradil arcibiskup překvapivé tajemství.

Témata: Karel Gott Dominik Duka