Jiří Korn: Oslava 70. narozenin ve velkém stylu!

Jiří Korn 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. září 2019 9:24 | Aktualizováno: 26. září 2019 13:04

Jiří Korn letos v květnu oslavil životní jubileum. Muzikálový a popový zpěvák, baskytarista, tanečník, moderátor a herec. Si k 70. narozeninám nadělil velký koncert v pražské O2 areně! Ve středu mu tak mohli na jednom pódiu popřát jeho kolegové!

Koncert s názvem 70x Dík měl obrovský úspěch! Jiřímu Kornovi aplaudovalo zaplněné hlediště. Během večera zazněly Kornovy hity v nastudování Jiřího Škorpíka, který s ním působí v souboru 4TET. Kornovu tanečně-akrobatickou show zpestřily desítky tanečníků ve speciálních kostýmech. Režii akce měli na starosti bratři Cabanovi.

S Kornem si během večera zazpívaly například  byly zpěvačky Dasha a Linda Finková, gratulovat přišel i  Vilém Čok nebo Lucie Bílá. Největší ohlas zaznamenaly dnes již legendární hity jako skladba Svítí slunce nad hlavou v podání vokálního kvartetu 4TET známá z pohádky Honza málem králem, ve které si Korn vystřihl hlavní roli.

Jiří Korn zahájil kariéru v šedesátých letech 20. století ve skupině Rebels . V sedmdesátých letech byl dva roky členem Olympicu, kde jako hráč na basovou kytaru také zpíval, např. píseň „Únos“. Poté se vrhl na sólovou kariéru.

V osmdesátých letech své písně spojil i s televizním cyklem Možná přijde i kouzelník. V devadesátých letech došlo k proměně Kornovy kariéry v taneční a kritiky i více oceňovanou hudbu, a stal se členem vokálního kvarteta 4TET.

Kromě hudby se věnuje i herectví. Účinkoval v několika filmech jako Honza málem králem, od devadesátých let vystupuje i v muzikálech jako Bídníci, Dracula, Monte Cristo. Vystupoval i v ledové revui Mrazík.

Hraje kulečník, a to na úrovni celostátního přeborníka. Bývalá manželka Kateřina Kornová je herečka, moderátorka, která vlastní kadeřnický salón.

Témata: Jiří Korn Lucie Bílá narozeniny O2 Arena