David Koller smutní: Naráz přišel o stovky tisíc!

David Koller fotografům u vchodu moc nepózoval, ba naopak rychle utekl do zákulisí 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. září 2019 8:52

Oblíbený hudebník a frontman legendární kapely Lucie David Koller se stal obětí trestného činu, který už řeší policie. Naráz totiž přišel o stovky tisíc korun a především o nahraný materiál na připravovanou desku.

S Lucií tento týden vydal nový videoklip, moc důvodů k radosti ale David Koller nemá. Studio jeho kolegy, hudebníka Michala Pelanta, kde vznikala nová sólová deska, totiž neznámí pachatelé, které už se snaží vypátrat policie, vykradli. Škoda byla předběžně vyčíslena na půl milionu.

Zloději museli vyvinout značné úsilí, do budovy se dostali navzdory zamřížovaným oknům. „Přišli jsme o materiál na novou desku. To je asi nejdůležitější věc,“ popsal Pelant TopStar magazínu. Ztráty písniček nejvíce lituje i Koller. „Třeba si na to zase vzpomeneme, ale bude to další práce,“ posteskl si.

Jelikož pachatelé brali vše, co jim přišlo pod ruku, přišli hudebníci i o nástroje, které psaly historii tuzemské pop music. „Měl jsem kytary od Davida, jednu dvanáctistrunku, kterou jsem chtěl jednou prodat. Na ní složil třeba Ameriku,“ podotkl Pelant.

Přes velkou ztrátu se ovšem již oba dva přenesli. „Teď oslavujeme a zapíjíme to a vytyčujeme si nový cíle,“ prohlásil Pelant. „To není tragédie. Aspoň si to budeme líp zálohovat. A nebudeme si kupovat zbytečně drahý krámy,“ doplnil ho Koller.

Témata: David Koller