Zpěvačka Lucie Bílá: Klidně mohla být bez práce…

Lucie Bílá 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. září 2019 15:30 | Aktualizováno: 24. září 2019 18:32

Lucie Bílá se už přes tři desítky let věnuje hudbě, až nyní ovšem přiznala, že jeden z rodičů si přál, aby se věnovala jinému řemeslu. Kdyby zpěvačka poslechla, dnes by prý byla bez práce. Jaké povolání jí doporučoval tatínek?

Dnes třiapadesátiletou zpěvačku Lucii Bílou vídáme na hudební scéně v jednom kuse prakticky už od poloviny osmdesátých let. Jak ale nyní přiznala v rozhovoru pro Rádio Impuls, jeden z rodičů si její profesní kariéru představoval dost odlišně.

„Táta vždycky říkal: ‚Řemeslo holka, řemeslo. Choď nohama po zemi!‘ Dokonce mě přemlouval, jestli nechci jít do místní sklárny. Sklárna už nefunguje, já celkem jo,“ řekla Slavice, která tedy nepochybuje, že zvolila správně.

Sama ale nezapomněla připomenout, že řemeslu, ačkoliv nešlo o sklářství, se vyučila a dodnes se mu ve volných chvílích věnuje. „Jsem vyučená švadlena a doma si dělám z korálků různé růžence a přívěsky, které potom dražím na aukcích a za peníze kupuji invalidní vozíky,“ pochlubila se Bílá.

K úspěchu v hudebním průmyslu ji nasměrovaly hodiny zpěvu v místní umělecké škole, ale především první vystoupení v otvovickém kulturním domě. „A přesně si vzpomenu, kde seděla maminka. Tenkrát se ve mně zrodila zpěvačka,“ zasnila se.

Témata: Lucie Bílá