OŽEHAVÉ TAJEMSTVÍ kapely Kryštof: Jak Richard Krajčo platí kolegům?

Skupina Kryštof vystoupila v Olomouci. 12

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

24. září 2019 11:23

Frontman skupiny Kryštof Richard Krajčo ohlásil několikaměsíční pauzu. Kapela nebude až do příštího roku vystupovat a on sám se bude věnovat jiným projektům. Při té příležitosti ale na povrch vyplynula jistá informace.

Podle Sedmičky si Krajčo může takovou pauzu dovolit, protože Kryštof je byznys, který zkrátka funguje. Co ale stojí na jeho pozadí?

"Honoráře si členové kapely Kryštof ani v nejmenším nedělí mezi sebe rovným dílem. Nefungují na obvyklém principu popových skupin, kde mají všichni stejné slovo a stejné výdělky," tvrdí magazín.

Dodal, že Krajčo je šéf a své kamarády si "najímá" za předem domluvenou částku a zbytek obrovského zisku jde údajně přímo jemu do kapsy. "To je také jeden z důvodů, proč ho dodnes mnoho kolegů z hudební branže nepřijalo a často si jej berou na paškál," tvrdí magazín.

Jak stars24.cz informoval v pondělí, podle příspěvků na facebooku Kryštof nebudou hrát minimálně do jara příštího roku. Pevné datum návratu ale stanovené není. Přesto se kapela jistě vrátí, protože navzdory původním plánům se chystá na příští rok další Kryštof Kemp. 

Témata: Richard Krajčo Skupina Kryštof