Jiří Zonyga: Amputace? Kvůli otravě krve mu zhnědla noha!

Zonyga, Jiří 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

24. září 2019 10:59

Zpěvák Jiří Zonyga (55) šeredně doplatil na svou vášeň! Vítěz soutěže X Faktor kvůli jízdě na motorce v zimě prožil chvíle pekla!

Jiří Zonyga jezdil na své milované motorce, i když venku začalo přituhovat. To ale nebyl právě nejlepší nápad – odneslo to totiž jeho koleno! Dostal do něho tak agresivní zánět, že lékaři měli jasno. Hrozí amputace!

Dnes má Jiří Zonyga jizvu přes celé koleno – a i když by to leckomu asi vadilo, zpěvák je za to skutečně rád! Mohlo to totiž dopadnou také tak, že už žádné koleno mít nemusel!

„Měl jsem ho jako kopačák. Chytl jsem do něj zánět, myslím streptokoka. Strašně mě to bolelo, během chvilky jsem nemohl skoro chodit,“ prozradil pro Blesk muzikálový zpěvák.

Stačilo přitom opravdu málo a vše mohlo dopadnout tragicky. Když přišel do nemocnice, hnali ho doktoři hned pod kudlu! „Já jsem to odmítal, protože jsem měl blbě zaparkováno a potřeboval jsem s autem odjet. Doktor ale kroutil hlavou a řekl mi, že jsem blázen, a jestli nechci, aby mi uřízli nohu, tak ať se na všechno vykašlu,“ vzpomíná Zonyga.

Jeho stav byl opravdu akutní. Za pár hodin totiž Jiřímu kvůli těžké otravě krve zhnědla noha! „Když mi udělali CRP test kvůli infekci, tak naměřili hodnotu 262. Přitom běžný člověk má maximálně 7,“ vypráví.

Lékaři mu koleno museli ihned otevřít a vyčistit. Nakonec skončil na týden na JIPce a další dva týdny na ortopedii.

Jiří Zonyga, původním povoláním dřevorubec, poté řidič kamionu z Břeclavi, získal sympatie diváků X factoru svou přirozeností a laskavým přístupem. Hudbě se věnuje dodnes. V současné době působí například v muzikálech v divadle Kalich.

Témata: Jiří Zonyga