Jiřina Bohdalová přiznala: TAKHLE TEĎ ŽIJU!

Jiřina Bohdalová 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. září 2019 11:16 | Aktualizováno: 26. září 2019 12:31

Ačkoliv Jiřina Bohdalová letos oslavila 88. narozeniny, do důchodu se evidentně nechystá, stále se totiž objevuje ve filmech i v televizi. Mladším kolegům ale rozhodně nezávidí jednu věc, kterou už ona sama ve svém věku nemusí řešit.

Nestárnoucí Jiřina Bohdalová oslavila letos v květnu už 88. narozeniny, před kamerou se poprvé objevila v roce 1937 a od poloviny padesátých let se herectví věnuje prakticky nepřetržitě, takže dobře ví, jak se toto umělecké řemeslo za více než šest desítek let proměnilo. Ona sama má však oproti řadě kolegů jednu výhodu.

„Já už ve svém věku nemusím pracovat na složenky,“ svěřila se v letošním rozhovoru pro server kinobox.cz, čím se její pozice liší od mladších hereckých generací, kde má své místo i její dcera Simona Stašová, která se vydala v maminčiných šlépějích. Bohdalová si naopak může vybírat, kterou nabídku přijme.

„Chápu mladší, kteří to dělat musí. To se nedá nic dělat. Ale já už to nemusím, tak si opravdu vybírám jen to, co mě osloví. Poctivě čtu scénáře a poctivě říkám svůj názor. Když mě něco osloví, tak doufám, že to následně zaujme i diváky,“ vysvětluje legendární herečka.

Jinak je ovšem Bohdalová přesvědčená, že filmové řemeslo velkou proměnou neprošlo. „Tolik se toho oproti minulosti nezměnilo. Jen dnes se místo kamera říká akce. Slovo kamera lze říct potichu, ale slovo akce se vždy musí říct nahlas, a to mě vždy vyruší,“ přiznala serveru.

Témata: Jiřina Bohdalová