Vojta Kotek: První slova po tragické smrti otce!

Vojtěch Kotek 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. září 2019 8:50

Vojtěch Kotek tragicky přišel před dvěma měsíci o otce Václava, který nešťastně zahynul ve svém vlastním domě. Oblíbenému herci se hlavou bezpochyby honily v posledních týdnech nejrůznější myšlenky, nyní ale Vojta pronesl velice dojemná slova.

Koncem července ve věku 66 let tragicky zahynul ve svém domě na Karlštejně Václav Kotek, dlouholetý člen souboru Divadla Járy Cimrmana a otec herce Vojty Kotka. Ten nyní prolomil mlčení o rodinné tragédii, když poprvé promluvil v rozhovoru pro magazín Muži v Česku, přestože připustil, že se mu o tom mluví jen velmi těžko, notabene do médií.

„Je to strašně čerstvý a jsem asi pořád v šoku. Nevím, jestli mi to celý vůbec dochází,“ konstatuje oblíbený herec a režisér. „Je strašný, že už tu není, ale snažím se myslet na to, jak skvělý je, že tu byl. A jakej byl. Jsem moc vděčnej, že můžu říct, že jsem hrdej na to, že jsem syn člověka, kterej uměl spojovat lidi, uskutečňovat věci, dotahovat je a ne o nich jen mluvit,“ pokračuje Kotek.

Herec také na rovinu řekl, že přišel o… „Člověka, kterej dokázal sbalit tak skvělou ženskou, jako je moje máma, se kterou založil naší malou trojčlennou rodinu, pro kterou dělal všechno. Člověka, kterej mi dokázal bejt parťákem a mluvit se mnou jako se sobě rovným. Člověka, kterej se mi nestyděl říct do očí, že něco neví. Člověka, kterýmu budu chtít do konce svýho života dělat radost.“

Kotek si uvědomuje, že tragická ztráta zasáhla nejen jeho, ale také spoustu dalších lidí. „Táta nebude chybět jenom mně, mámě a celý naší velký rodině, ale i úctyhodný spoustě lidí, kterejm nesmazatelně zkřížil cestu, a kterejm chci i já teď poděkovat za to, jakou nám s mámou projevujou podporu, účast a tátovi úctu,“ poděkoval na závěr.

Témata: Vojtěch Kotek Václav Kotek