Ivana Gottová: Jak zvládá péči o nemocného Mistra?

Karel Gott s ženou Ivanou 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. září 2019 16:59

Karlu Gottovi je největší oporou v boji s akutní leukémií bezpochyby rodina v čele s manželkou. Ivana Gottová si za svou péči o Mistra vyslechla kritiku i pochvaly. Co se děje na Bertramce za zavřenými dveřmi doopravdy?

Karel Gott předminulý týden oznámil, že trpí akutní leukémií. Informaci o nemoci si podle všeho dlouho nechával pro sebe a své nejbližší v čele s manželkou Ivanou, která nad nemocným zpěvákem drží ochrannou ruku. Za to si vysloužila chválu, ale i kritiku.

Mistrovu manželku si podala např. Vendula Pizingerová, vdova po jeho zesnulém dvorním skladateli Karlu Svobodovi. Chválila jej naopak někdejší Gottova vokalistka Vlasta Kahovcová, která měla pochopení pro to, že Ivana nechce za svým mužem pouštět známé a kamarády. Teď se jí zastala další osoba, ač anonymně.

„Ivanka by za Karla i dýchala. Zatímco se o ní psali samé nepravdy, ona se trpělivě starala o nemocného muže. Když k němu nechtěla nikoho pustit, bála se, aby něco nechytil. Jenže bohužel nikdo nevěděl, co Karlovi je, a oba museli mlčet. Obdivuji, kolik toho vydržela,“ řekl serveru sip.denik.cz kamarád Gottové.

Podle posledních informací ale o víkendu Ivana svolila po konzultacích s lékaři k tomu, aby Gotta, který je následkem nemoci náchylnější k dalším infekcím, navštívili někteří jeho přátelé. Vypadá to tedy, že stav mnohonásobného Zlatého slavíka se alespoň lehce zlepšil.

Témata: Ivana Gottová Karel Gott